Οι αγριόγατες της Θεσσαλονίκης θα ενταχθούν στα προστατευόμενα είδη της χώρας

Αποτελούν το μοναδικό άγριο αιλουροειδές με επιβεβαιωμένη παρουσία στον ελλαδικό χώρο

Must Read

Τις αγριόγατες έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους επιστήμονες στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας τους ειδικά κολάρα ραδιοπαρακολούθησης, με στόχο την επαναξιολόγηση και την ένταξη του είδους σε κάποια κατηγορία καθεστώτος προστασίας σε εθνικό επίπεδο και παράλληλα τον σχεδιασμό συγκεκριμένων και εστιασμένων δράσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι αγριόγατες δύσκολα ξεχωρίζονται από τις οικιακές, δεν είναι απλές γάτες και αποτελούν το μοναδικό άγριο αιλουροειδές με επιβεβαιωμένη παρουσία στον ελλαδικό χώρο. Η μελέτη, που αποτελεί και το θέμα του διδακτορικού της υποψήφιας διδάκτορα στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δέσποινας Μίγκλη, θα εστιάσει στον πληθυσμό της αγριόγατας στην προστατευόμενη περιοχή Κορώνειας – Βόλβης.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας οι αγριόγατες θα μελετηθούν με τη χρήση τηλεμετρίας και ήδη έχουν τοποθετηθεί κολάρα σε τρία θηλυκά και δύο αρσενικά ζώα, τα οποία ονομάστηκαν Ήρα, Αφροδίτη, Άρτεμη, Απόλλων και Άρης: «Επειδή πιάσαμε την πρώτη αγριόγατα στο δάσος Απολλωνίας, της δώσαμε το όνομα Απόλλων και έτσι συνεχίσαμε με το Δωδεκάθεο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Μίγκλη, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κρυπτικό είδος και για αυτό είναι δύσκολη η μελέτη του.

Φοβερός ρυθμιστής των τρωκτικών

«Η αγριόγατα φοβάται πολύ τον άνθρωπο, είναι θηρευτής, με προτίμηση στα ποντίκια, που βρίσκει σε αφθονία σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Είναι φοβερός ρυθμιστής των τρωκτικών», κατέληξε η κυρία Μίγκλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This