Κραυγή αγωνίας για τα χειρουργεία: Χωρίς αναισθησιολόγους και πάλι τα νοσοκομεία Παίδων

Διαχρονικό πρόβλημα απότοκο της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Must Read

Τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» αντιμετωπίζουν εκ νέου το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τα προγραμματισμένα και μη χειρουργεία. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσαν ανακοινώσεις για το διαχρονικό αυτό πρόβλημα απότοκο της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για την έλλειψη αναισθησιολόγων στα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της χώρας με αποκλειστική ευθύνη αυτή της κυβέρνησης, που ενώ έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος από τριετίας τουλάχιστον, δεν έχει προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων.

Από τον Ιανουάριο έχει προκύψει σοβαρό θέμα στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου καθυστερούν απαράδεκτα οι διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη θέσεων που έχει γίνει, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι. Στο μεταξύ οι εναπομείναντες συνάδελφοι υφίστανται σοβαρές πιέσεις είτε για να υπερεφημερεύουν, πράγμα επικίνδυνο για τους ίδιους/ες αλλά και για τους ασθενείς, είτε τα κενά «καλύπτονται» με αναγκαστικές μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία σε αυτά

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό σύμφωνα με τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την διαδικασία. Προειδοποιούμε ότι, με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, δεν θα επιτρέψουμε εξαναγκαστική υπερεργασία και υπερεφημέρευση επικίνδυνη για τους μικρούς ασθενείς και για τους γιατρούς.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This