ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚραυγή αγωνίας για τα χειρουργεία: Χωρίς αναισθησιολόγους και πάλι τα νοσοκομεία Παίδων

Κραυγή αγωνίας για τα χειρουργεία: Χωρίς αναισθησιολόγους και πάλι τα νοσοκομεία Παίδων

Διαχρονικό πρόβλημα απότοκο της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» αντιμετωπίζουν εκ νέου το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τα προγραμματισμένα και μη χειρουργεία. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσαν ανακοινώσεις για το διαχρονικό αυτό πρόβλημα απότοκο της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για την έλλειψη αναισθησιολόγων στα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της χώρας με αποκλειστική ευθύνη αυτή της κυβέρνησης, που ενώ έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος από τριετίας τουλάχιστον, δεν έχει προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων.

Από τον Ιανουάριο έχει προκύψει σοβαρό θέμα στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου καθυστερούν απαράδεκτα οι διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη θέσεων που έχει γίνει, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι. Στο μεταξύ οι εναπομείναντες συνάδελφοι υφίστανται σοβαρές πιέσεις είτε για να υπερεφημερεύουν, πράγμα επικίνδυνο για τους ίδιους/ες αλλά και για τους ασθενείς, είτε τα κενά «καλύπτονται» με αναγκαστικές μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία σε αυτά

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό σύμφωνα με τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την διαδικασία. Προειδοποιούμε ότι, με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, δεν θα επιτρέψουμε εξαναγκαστική υπερεργασία και υπερεφημέρευση επικίνδυνη για τους μικρούς ασθενείς και για τους γιατρούς.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης