Σύψας για κυλιόμενα lockdown: «Ο εγκλεισμός είναι το μόνο ισχυρό όπλο το οποίο έχουμε»

«Ο δείκτης R βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1 μεταξύ 1,2 και 1,4»

Must Read

Επανήλθε δριμύτερος ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος μετά από ένα μικρό διάλειμμα επέστρεψε στις δραματικές αναλύσεις. Εξέφρασε τη σιγουριά του για την εφαρμογή κυλιόμενων lockdown μέχρι την άνοιξη και πρόσθεσε πως το μόνο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή ενάντια στον κορωνοϊό, είναι ο «εγκλεισμός».

«Ο εγκλεισμός είναι το μόνο ισχυρό όπλο το οποίο έχουμε, τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι στις 30 Νοεμβρίου θα είναι τόσο καλά τα στοιχεία για να σταματήσει το lockdown. Ο Μάρτιος, πρόσθεσε έδειξε ότι ο εγκλεισμός ρίχνει απότομα την επιδημία και αυτό το όπλο θα χρησιμοποιηθεί όσο χρειαστεί για να τεθεί σε έλεγχο η πανδημία», ανέφερε στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής.

Και πρόσθεσε: «Ακόμη και αν ανοίξουμε, θα υπάρξει ξανά κλείσιμο μετά από μια ή δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdowon έως την άνοιξη».

Όταν σταματήσει η τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας «και υπάρχει διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ, μόνο τότε μπορούμε να σκεφτούμε να ελαττώσουμε τα μέτρα», ανέφερε ακόμα.

Τα κρούσματα έχουν πέσει κάτω από 3.000, ωστόσο, όπως εξήγησε, «υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι ο υπερδιπλασιασμός του δείκτη των θετικών κρουσμάτων στο 10% (από όσους ελέγχονται νοσούν το 10%) τη στιγμή που το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι το 4%. Σε ορισμένες περιοχές ο δείκτης αυτός φτάνει ακόμη και στο 19%. Επιπλέον ο δείκτης R βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1, μεταξύ 1,2 και 1,4».

Στάθηκε στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών, από τα 75 στα 65, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ιταλία: «Βλέπουμε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, έρχονται 50ρηδες και δεν μπορούν να ανασάνουν. Δεν είναι καθόλου αστείο, ο ιός δείχνει τα δόντια του και έχει πολύ άσχημο πρόσωπο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This