Ο κ. Γεραπετρίτης άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία

Must Read

Η πρωτοφανής τουρκική πρόκληση με την νέα NAVTEX που αγγίζει πλέον το Καστελόριζο φτάνοντας στα έξι μίλια αποκόπτοντάς το από τον εθνικό κορμό, οπωσδήποτε θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει στην αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη από την κυβέρνηση.

Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού επικρατείας κυρίου Γεραπετρίτη ότι η «κόκκινη γραμμή της χώρας μας είναι στα έξι μίλια», έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία για να προβεί σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, που συνιστά εισβολή στην ελληνική εθνική κυριαρχία και έμπρακτη αμφισβήτηση του εθνικού κορμού. Η Τουρκία μέσω της δήλωσης του κορυφαίου υπουργού, πήρε το μήνυμα ότι μπορεί να παραβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα σε ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα, έως τα έξι μίλια. Και αυτό ακριβώς έκανε.

Η δήλωση του υπουργού επικρατείας που άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία

Εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα. Πως ένας υπουργός άσχετος με το αντικείμενο προέβη σε αυτή την ολέθρια για το έθνος πράξη; Με ποια ακριβώς δικαιοδοσία ο υπουργός επικρατείας καθορίζει κόκκινες γραμμές; Με ποια συνταγματική πρόβλεψη ο κύριος Γεραπετρίτης αναιρεί αυτά που έχει καταθέσει επισήμως η Ελλάδα στον ΟΗΕ αναφορικά με τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο;

Η πρωτοφανής τουρκική πρόκληση που περικυκλώνει κυριολεκτικά το Καστελόριζο

Και το ακόμα πιο σοβαρό ερώτημα: Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τον έχει αποπέμψει ακόμα από το κυβερνητικό σχήμα; Πως είναι δυνατόν μετά την χτεσινή τουρκική NAVTEX ο κύριος Γεραπετρίτης να παραμένει στη θέση του; Εκτός αν εκτελούσε ο ίδιος εντολές του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γι’ αυτό και παραμένει. Σε αυτή την περίπτωση ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, διότι η πράξη αυτή συνιστά απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας, ανοίγει μία κερκόπορτα όπως αποδεικνύεται στην Τουρκία, η οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως θα κλείσει.

Και ο πήχης της ευθύνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα απέναντι στην Τουρκία, είναι πολύ ψηλά. Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει δυστυχώς ότι δεν έχει συνεννοηθεί να λειτουργήσει υπέρ της Τουρκίας. Για δύο απλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι τούρκοι και ο ίδιος ο Ερντογάν πανηγύριζαν τη νύχτα της εκλογής του. Οφείλει να αποδείξει πως είχαν άδικο. Η δεύτερη είναι διότι δύο βαρώνοι των ΜΜΕ, Που διατηρούν εξαιρετικά στενές σχέσεις με το τουρκικό κράτος και παρακράτος, τον στήριξαν εξόφθαλμα και εξωφρενικά για να γίνει πρωθυπουργός. Πρέπει να αποδείξει ότι δεν εξαρτάται από το τουρκικό βρώμικο χρήμα που πιθανόν να διακινούν κάποιοι ντόπιοι ολιγάρχες.

Ειδάλλως η πατρίδα όχι μόνο δεν θα τον συγχωρέσει, αντίθετα θα μείνει στην ιστορία με αιώνιο ανάθεμα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This