Εθνική μειοδοσία τυχόν συγχωροχάρτι της Τουρκίας ενόψει Ευρωπαΐκής συνόδου

Must Read

Η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια. Οποιοδήποτε «στραβοπάτημα» στα εθνικά θέματα και ειδικά στην συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, θα εντείνει την φημολογία ότι παίζει εις γνώσιν της το παιχνίδι των Τούρκων, έχοντας προαποφασίσει να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία.

Ήδη οι αποκαλύψεις γερμανικών μέσων ενημέρωσης έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Αποκαλύψεις που ήθελαν τον Νίκο Δένδια να επιμένει για επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις αρνείται!

Η ερχόμενη σύνοδος κορυφής λοιπόν είναι η τελευταία ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαψεύσει όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι έγινε πρωθυπουργός με την στήριξη επιχειρηματιών που σχετίζονται με την Τουρκία, και τώρα εκβιάζεται για να κάνει λεόντειες υποχωρήσεις που εξυπηρετούν τις τουρκικές στοχεύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής πρέπει να απαιτήσει και να λάβει εξαιρετικά σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Και μάλιστα να θέσει επιτόπου δύο όρους για την μη επιβολή κυρώσεων:

– Να απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων ακύρωση εκδόσεις οποιασδήποτε NAVTEX στο μέλλον, που θα συνδέεται με το παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας. Κοινώς να απαιτήσει μέσω αυτού του τρόπου την ντε φάκτο ακύρωση του.

– Να αναιρέσει και να μην επαναλάβει στο μέλλον οποιαδήποτε ενέργειας στα Βαρώσια.

Τίποτα λιγότερο. Είναι βέβαιο ότι η Κύπρος θα κρατήσει την σθεναρή στάση που κράτησε και στις προηγούμενες συνόδους, ελπίζουμε να το κάνει και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι η τελευταία του ευκαιρία να γυρίσει με κυρώσεις, και να διαψεύσει αυτούς που θεωρούν ύποπτο τον ρόλο του. Εάν δεν το κάνει, όχι μόνο θα έχει καταγράψει άλλη μία εθνική ήττα επί των ημερών του, αλλά πλέον οι υποψίες εις βάρος του θα είναι συντριπτικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This