Δευτέρα 14/6/2021

Θ. Βασιλακόπουλος: «Στη Βόρεια Ελλάδα προτείνω σαφώς καθολικό lockdown, κάτι δε γίνεται σωστά εκεί» (video)

Τι είπε για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αλλά και την εισήγησή του για καθολικό lockdown στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς «όλη η Ελλάδα δεν είναι υγειονομικά ενιαία, από επιδημιολογικό φορτίο».

Μιλώντας για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό, ο κ.Βασιλακόπουλος είπε: «Προφανώς μπορεί να πέσει ο πυρετός με αγωγή και από μόνος του. Όταν δίνεις αγωγή δεν ξέρεις αν έδρασε το φάρμακο ή έπεσε από μόνος του. Έχει λάβει αγωγή ο μακαριότατος. Ο μακαριότατος έκανε δύο διαδοχικά μοριακά τεστ και δύο rapid, όλα αρνητικά. Το τεστ του θετικοποιήθηκε μετά από μία εβδομάδα».

Σύμφωνα και με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου: «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, για 5ησυνεχή ημέρα, παραμένει σταθερή».

Γα τη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία, επεσήμανε: «Από τη στιγμή που θα αρρωστήσεις και θα χρειαστείς να μπει στο νοσοκομείο και στις μονάδες θα χρειαστείς κάποιες μέρες νοσηλεία, τουλάχιστον 5-6. Άρα τα περιστατικά που είναι στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να πάρουν εξιτήριο πολύ γρήγορα. Ο μόνος τρόπος να μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι να πεθάνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη γίνει αυτό».

Για τη Θεσσαλονίκη και την πολύ μικρή αποτελεσματικότητα των μέτρων, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε: «Στη Θεσσαλονίκη πολλοί δεν εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα. Το έχουν πάρει ακόμα και τώρα αψήφιστα. Με κάποιο μηχανισμό στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούνται πραγματικά τα μέτρα για αυτό έχουν και μικρότερη αποτελεσματικότητα από αυτή που θα θέλαμε. Προφανώς πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα, αν δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε από μόνοι μας. Το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και το ότι ήμασταν έξω, μας συγχώρησε τα λάθη. Την Άνοιξη είχαμε φοβηθεί επειδή είχαμε δει τις εικόνες στην Ιταλία, και λόγω φόβου τηρήσαμε τα μέτρα».

Όσον αφορά την πρότασή του; Ξεκάθαρη: «Στη Βόρεια Ελλάδα προτείνω σαφώς καθολικό lockdown. Όλη η Ελλάδα δεν είναι υγειονομικά ενιαία, από επιδημιολογικό φορτίο. Εκεί το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στους όμορους νομούς ο αριθμός των κρουσμάτων που βγαίνει ανά πληθυσμό είναι υπερβολικά μεγάλος. Κάτι δε γίνεται σωστά εκεί».

Τέλος, έκανε και ένα σχόλιο για τις εικόνες που ήρθαν στο φως από τη συγκέντρωση γενεθλίων του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού: «Το να μην έχει παραιτηθεί ο κ. Βερβεσός από πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι κάτι που προσωπικά με ξεπερνάει. Το δικαστικό σώμα και οι δικηγόροι πρέπει να διαφυλάσσουν τους νόμους μαζί με την αστυνομία. Είναι δυνατόν να κάνει πάρτι τέτοιας μορφής και για λόγους ευθιξίας να μην παραιτείται κανείς; Όσοι άνθρωποι έχουν κάποια θέση στην κοινωνία πρέπει να δίνουν το παράδειγμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ