Τετάρτη 16/6/2021

Ετοιμάζεται επίταξη ιδιωτικής κλινικής και στη Λάρισα (video)

Το θετικό είναι πως οι εισαγωγές μειώνονται

Ο Απόστολος Κόμνος, διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αφού έκανε έκκληση προς όλους να φορούν μάσκα, εξήγησε την κατάσταση στο νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει σήμερα και τόνισε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια ετοιμάζεται για επίταξη μιας κλινικής του ιδιωτικού τομέα.

«Σήμερα ξεκινάμε την εφημερία με νοσηλευόμενους 106 ασθενείς με κορωνοϊό και άλλους 26 στη ΜΕΘ. Το θετικό είναι πως οι εισαγωγές μειώνονται, είμαστε στις 20 ημερησίως από 30 που είχαμε. Υπάρχουν και οι άλλοι άρρωστοι που δεν νοσούν από κορωνοϊό, θα πρέπει να έχουμε και γι’ αυτούς κλίνες», είπε ο κ.Κόμνος.

Για τους αναπνευστήρες που είναι βασικό κομμάτι των ΜΕΘ, περιέγραψε την κατάσταση: «Έχουμε παραγγείλει αναπνευστήρες από την Ευρώπη εδώ και πολλούς μήνες, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμα. Πήραμε αναπνευστήρες για να αναπτύξουμε τα κρεβάτια μας από το Υπουργείο που έχει κάνει μαζικές εισαγωγές από την Κίνα, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ κλπ.».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επίταξη ιδιωτικής κλινικής που ετοιμάζεται στη Λάρισα: «Η Υγειονομική Περιφέρεια κάνει σχεδιασμούς γιατί αν συνεχιστούν οι εισαγωγές σε αυτό το ρυθμό, όσες ανακατατάξεις κι αν γίνουν στις κλινικές ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε περιστατικά covid, δεν φτάνουν τα κρεβάτια και γι’ αυτό ετοιμάζονται για επίταξη μιας κλινικής του ιδιωτικού τομέα».

Βατόπουλος: «Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για επιστροφή στην κανονικότητα»

«Η επιδημία φαίνεται ότι ακόμα αντιστέκεται, έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια, συνεπώς είναι δύσκολο να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων σε αυτή τη φάση, είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για επιστροφή στην κανονικότητα», σημείωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ