Δευτέρα 21/6/2021

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία στη Λάρισα

Από τα 35 συνολικά κρούσματα, τα 22 αφορούν σε παιδιά που περιθάλπονται στη δομή

Συναγερμός σήμανε στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 εργαζόμενους της δομής, 22 άτομα που περιθάλπονται και δύο εργαζόμενους από συνεργείο καθαριότητας και, σύμφωνα με το larissanet.gr, πρόκειται για τη δομή Αμπελώνα του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η πρόεδρος του κέντρου, Δήμητρα Παππά, αναφέρει πως: «Το περιμέναμε. Από τα τέλη Φεβρουαρίου ακόμη ήμασταν σε ετοιμότητα» και συνεχίζει, τονίζοντας ότι «εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στην Covid-19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα, ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα. Ήρθε, όμως, και η δική μας σειρά – σε μια πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα, εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να  μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας».

Περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα

Σύμφωνα με την πρόεδρο του κέντρου: «Έχουμε 22 επιβεβαιωμένα με rapid tests κρούσματα σε ωφελουμένους μας και 11 σε εργαζόμενους μας. Δυο ακόμη περιστατικά θετικά αφορούν σε υπαλλήλους εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας. Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό, με ήπια συμπτωματολογία, απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ