Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία στη Λάρισα

Από τα 35 συνολικά κρούσματα, τα 22 αφορούν σε παιδιά που περιθάλπονται στη δομή

Must Read

Συναγερμός σήμανε στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 εργαζόμενους της δομής, 22 άτομα που περιθάλπονται και δύο εργαζόμενους από συνεργείο καθαριότητας και, σύμφωνα με το larissanet.gr, πρόκειται για τη δομή Αμπελώνα του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η πρόεδρος του κέντρου, Δήμητρα Παππά, αναφέρει πως: «Το περιμέναμε. Από τα τέλη Φεβρουαρίου ακόμη ήμασταν σε ετοιμότητα» και συνεχίζει, τονίζοντας ότι «εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στην Covid-19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα, ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα. Ήρθε, όμως, και η δική μας σειρά – σε μια πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα, εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να  μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας».

Περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα

Σύμφωνα με την πρόεδρο του κέντρου: «Έχουμε 22 επιβεβαιωμένα με rapid tests κρούσματα σε ωφελουμένους μας και 11 σε εργαζόμενους μας. Δυο ακόμη περιστατικά θετικά αφορούν σε υπαλλήλους εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας. Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό, με ήπια συμπτωματολογία, απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This