Με ένα και μόνο «κλικ» η φορολογική ενημερότητα σε e-ΕΦΚΑ και άλλους φορείς του Δημοσίου

Πολίτες και επιχειρήσεις απαλλάσσονται από ένα σημαντικό γραφειοκρατικό βάρος

Must Read

Σταματά η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας από φυσικά και νομικά πρόσωπα, προκειμένου να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία γίνεται, πλέον, αυτόματα.

Ειδικότερα, ο e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε από χθες Τρίτη 24/11 να αξιοποιεί την διαλειτουργικότητα για την αυτόματη λήψη φορολογικής ενημερότητας για την εξόφληση πολιτών και επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε αυτόν, απαλλάσσοντάς τους από ένα ακόμη σημαντικό γραφειοκρατικό βάρος.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας αποκτά πρόσβαση στην διασύνδεση των δημοσίων φορέων με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μόνο σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο φορέα, κατά το τελευταίο έτος πάνω από 10.000 φορολογικές ενημερότητες εκδόθηκαν και προσκομίστηκαν από υπόχρεους, είτε με φυσικό είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η διασύνδεση υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ξεκινά η αξιοποίηση της συγκεκριμένης διαλειτουργικότητας και από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Δήμο Βόλου.

Αιτήματα ένταξης

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήματα ένταξης από περισσότερους από 110 δημοσίους φορείς. Αυτήν τη στιγμή, η συγκεκριμένη διαλειτουργικότητα βρίσκεται σε πιλοτική ή παραγωγική λειτουργία σε περισσότερο από το 50% των φορέων.

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου να αξιοποιήσουν την υπηρεσία διαλειτουργικότητας για τη φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να ωφεληθούν χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και οι ίδιοι οι φορείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This