Κυριακή 20/6/2021

Η Μ. Παγώνη προτείνει άνοιγμα σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, για να ανοίξει στις γιορτές η αγορά

Πρόωρη η άρση των μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου και για τον καθηγητή Σαρηγιάννη

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις των τελευταίων ημερών, δεν προκρίνει τα σχολεία ως τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν αρχίσει η χαλάρωση τω μέτρων, αλλά την αγορά.

«Αν ο στόχος μας είναι να πάμε στα 500 κρούσματα, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, θέλει σκέψη», ανέφερε και πρότεινε το «σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ώστε στις γιορτές να ανοίξει η αγορά. Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

Σε ότι αφορά την κατάσταση και το αν έχουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων, η κ.Παγώνη ξεκαθάρισε: «Υπάρχει σταθεροποίηση εδώ και δύο μέρες, αλλά είναι σταδιακή και δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα, που είναι ακόμα σε δύσκολη θέση. Υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά».

Για να προσθέσει: «Είναι αδύνατο να φτάσουμε στα 500 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου… Θα πάμε μία με δύο εβδομάδες πίσω, όσον αφορά στην άρση του lockdown» και να επισημάνει: «Ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων θα αργήσει, γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω».

Για την απόδοση των μέτρων του κορωνοϊού αλλά και το πότε και πώς θα πρέπει να γίνει το σταδιακό άνοιγμα της χώρας μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας επίσης ότι είναι πρόωρη η άρση των μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ