Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Το lockdown στέλνει τις κατατακτήριες εξετάσεις των πανεπιστημίων μέσα Δεκέμβρη (και βλέπουμε)

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χωρούν εναλλακτικές μέθοδοι εξέτασης, καθώς η φυσική παρουσία θεωρείται απαραίτητη

Στο «πάγο» μπαίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις που παραδοσιακά διεξάγονται στα πανεπιστήμια τον Νοέμβριο, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση του δεύτερου lockdown.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις αυτές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για αρκετούς φοιτητές, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να εισαχθούν σε τμήματα και σχολές των ΑΕΙ, να αποκτήσουν ακόμα έναν τίτλο σπουδών που τους ενδιαφέρει και να αυξήσουν τα προσόντα τους, δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς απαιτούν φυσική παρουσία, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχύσει αυτή τη στιγμή, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είναι σε εφαρμογή.

Με απόφασή του, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας ορίζει πως οι εξετάσεις δεν θα χαθούν και θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση του lockdown, σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση από το υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση, οι εξετάσεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν από την πάροδο 15 ημερών από την ανακοίνωση του υπουργείου περί αναβολής τους.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτεία. Το πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του τμήματος ή της σχολής υποδοχής του ΑΕΙ τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος. Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης».

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Επίσης, λόγω των έκτακτων και κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, δεν είναι δυνατή ούτε η διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για το φετινό έτος. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λήψη του πιστοποιητικού με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης και θα καθοριστεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ