Το lockdown στέλνει τις κατατακτήριες εξετάσεις των πανεπιστημίων μέσα Δεκέμβρη (και βλέπουμε)

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χωρούν εναλλακτικές μέθοδοι εξέτασης, καθώς η φυσική παρουσία θεωρείται απαραίτητη

Must Read

Στο «πάγο» μπαίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις που παραδοσιακά διεξάγονται στα πανεπιστήμια τον Νοέμβριο, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση του δεύτερου lockdown.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις αυτές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για αρκετούς φοιτητές, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να εισαχθούν σε τμήματα και σχολές των ΑΕΙ, να αποκτήσουν ακόμα έναν τίτλο σπουδών που τους ενδιαφέρει και να αυξήσουν τα προσόντα τους, δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς απαιτούν φυσική παρουσία, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχύσει αυτή τη στιγμή, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είναι σε εφαρμογή.

Με απόφασή του, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας ορίζει πως οι εξετάσεις δεν θα χαθούν και θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση του lockdown, σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση από το υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση, οι εξετάσεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν από την πάροδο 15 ημερών από την ανακοίνωση του υπουργείου περί αναβολής τους.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτεία. Το πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του τμήματος ή της σχολής υποδοχής του ΑΕΙ τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος. Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικές μεθόδους εξέτασης».

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Επίσης, λόγω των έκτακτων και κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, δεν είναι δυνατή ούτε η διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για το φετινό έτος. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λήψη του πιστοποιητικού με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης και θα καθοριστεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λέαινα η Καίτη Γκρέυ – Η θέλησή της να κρατηθεί στη ζωή διέψευσε τους ιατρικούς κανόνες

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα, πήρε χθες το μεσημέρι η...

More Articles Like This