Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλιο: Η «μεγάλη μπάζα» και τα μεγάλα ερωτηματικά

Περνάμε αναμφισβήτητα την πιο επιθετική περίοδο της «κορωνοϊάδας», με γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων και φυσικά των θανάτων.

  • Από τον Νίκο Κιτσάκο
    Δικηγόρος/Διεθνολόγος
    Νομική Αθηνών/ΜΑs University of Geneva

Συμφωνώ απολύτως με τον χαρακτηρισμό «πόλεμος», κάποτε οι πόλεμοι διεξάγονταν με σπαθιά και άλογα, μετά με τουφέκια, μετά με τανκς και πολυβόλα, μετά με έξυπνες τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και τώρα με χημικά μικρόβια.

Συμφωνώ επιπλέον, ότι ο πόλεμος αυτός είναι πιο επικίνδυνος, αφού ο αντίπαλος είναι αόρατος.

Στην κοινωνία όμως της υπερπληροφόρησης, είναι λογικό να είμαστε καχύποπτοι με πολλά αναφορικά με την «κορωνοϊάδα».

Ας δεχτούμε ότι η εμφάνιση του εμβολίου, μόλις έχασε ο Πρόεδρος Τραμπ τις εκλογές, είναι τυχαία, αλλά ας ζητήσουμε κάποιες διευκρινίσεις από τους ειδικούς και τους ηγέτες μας.

Είναι απόλυτα λογικό να είμαστε επιφυλακτικοί με το εμβόλιο, αφού είναι κάτι, το οποίο θα βάλουμε στον οργανισμό μας.

Αρχικά θα ήθελα να σας αναλύσω ότι είναι δεδομένο ότι η εμφάνιση του εμβολίου, δεν σημαίνει και τέλος γρήγορα της «κορωνοϊάδας».

Ο κορωνοϊός υπάρχει παντού, χτυπάει ατομικά τον καθέναν, οπότε, για να εξαφανιστεί, θα πρέπει να θεραπευτεί και ο τελευταίος παθών στον πλανήτη.

Τι σημαίνει απλούστατα αυτό; Ότι είτε πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης, πράγμα αδύνατον πρακτικά, είτε να υπάρχει για πάντα ο κορωνοϊός αλλά σε ελάχιστο αριθμό ατόμων.

Συνεπώς, ο κορωνοϊός απλά θα ελαττώνεται με την πάροδο των ετών, σίγουρα όμως σημαντικά αποτελέσματα μείωσης κρουσμάτων θα έχουμε μετά από τουλάχιστον 4-5 χρόνια.

Συνεπώς, οι περιορισμοί θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια, άσχετα από την χρήση του εμβολίου.

Θα σας θέσω τώρα κάποιους προβληματισμούς, αναφορικά με το εμβόλιο, προβληματισμούς που δυστυχώς μόνοι οι ηγέτες μπορούν να μας απαντήσουν.

  • Το οικονομικό σκέλος του εμβολίου είναι το πρώτο σημείο ανάλυσης. Δεν μας έχει πει κανείς, αν ένας εμβολιασμός είναι αρκετός ή ο κάθε πολίτης θα πρέπει να επαναλαμβάνει το εμβόλιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ίσως για πάντα. Δεν μας έχουν πει πόσο θα κοστίζει και αν τα κράτη θα καλύπτουν το κόστος ή θα πληρώνουν μόνο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Είναι βέβαια δεδομένο ότι μιλάμε για δουλειά δισεκατομμυρίων για την φαρμακευτική και τις ουρές της. Φανταστείτε ότι θα βγουν στην αγορά τουλάχιστον 2-3 δισ. εμβόλια, από τη στιγμή που θα εμβολιάζονται και παιδιά.

Δεν έγινε όμως μία διαδικασία ελέγχου της φαρμακευτικής εταιρείας που θα προμηθεύσει το εμβόλιο, αλλά βιαστικότατα προχώρησαν οι χώρες στην παραγγελία εμβολίων από την Αμερικανικογερμανική κοινοπραξία.

Φυσικά βιαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό, αλλά εδώ μιλάμε για την παγκόσμια υγεία και για τον παγκόσμιο εμβολιασμό.

  • Δεν θα πρέπει να ενημερωθούμε για την σύσταση του εμβολίου και τις πιθανές συνέπειες και επιπλοκές στον οργανισμό μας; Μήπως πιθανόν δημιουργεί παράπλευρες επιπλοκές σε ανθρώπους που πάσχουν από άλλα νοσήματα; Από την στιγμή που ο κορωνοϊός είναι ένας θανατηφόρος ιός που προκαλεί βαριές επιπτώσεις στους παθόντες, τότε σίγουρα και το εμβόλιο θα είναι ένα αρκετά δυνατό φάρμακο για να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει. Άλλωστε όλα τα φάρμακα, μέχρι και τα Depon έχουν φυλλάδια επιπλοκών.
  • Δεν θα πρέπει να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι σε πειραματόζωα, πριν βγει το εμβόλιο στην αγορά; Προκαλεί λίγο εντύπωση η ταχύτητα εύρεσης του εμβολίου, όταν τα υπόλοιπα εμβόλια για άλλες παθήσεις έκαναν δεκαετίες για να βρεθούν.

Αυτά είναι 3 αρχικά και βασικά ερωτήματα, που έχει ο καθένας μας, αναφορικά με το εμβόλιο.

Οι ειδικοί που βγαίνουν κάθε απόγευμα να μας λένε πότε πρέπει να γυρίσουμε σπίτι το βράδυ, δεν θα έπρεπε να μας δώσουν απαντήσεις;

Υπάρχει όμως μία «ομερτά σιωπής» από όλους τους εμπλεκόμενους, πολιτικούς και μη, στον κορωνοϊό, αναφορικά με το θέμα του εμβολίου.

Η ανθρωπότητα περνάει ιστορικές και καθοριστικές στιγμές, η εξέλιξη των οποίων θα ορίσει την διαβίωση των ανθρώπων για τις επόμενες δεκαετίες, μέχρι δηλαδή τον επόμενο πόλεμο.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να πεθάνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι από τον κορωνοϊό και οι υπόλοιποι να συνεχίσουν να είναι υγιείς και μετά τον κορωνοϊό!

(φωτό αρχείου)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ