Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Δημοσκόπηση: «Ναι» στην παράταση του lockdown, «ναι» και στο εμβόλιο (video)

Ποιες ηλικιακές ομάδες είναι πιο... θερμές

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας PULSE (πανελλαδική σε δείγμα 1.312 ενηλίκων) για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, έδειξαν ότι η μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, έχει οδηγήσει τους συμμετέχοντες στην έρευνα να τάσσονται, στην πλειοψηφία τους, υπέρ της παράτασης του lockdown και να δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του COVID-19.

Το ποσοστό όσων ανησυχούν για την επιδημία αγγίζει το 78%, ενώ οι ερωτηθέντες στις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν περισσότερο, είναι οι ηλικιωμένοι (60 ετών και άνω) σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30-44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των ακόμα πιο νέων (από 17 έως 29 ετών), αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες, με ποσοστό 61%.

Lockdown και παράταση

Στο θέμα του lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασής του έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17%, ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Σε ότι αφορά τους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, υπέρ της διατήρησης του lockdown εμφανίζεται το 88% των ερωτώμενων συνταξιούχων, αλλά και οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες με ποσοστό 72%. Υπέρ της διατήρησης των μέτρων και οι συμμετέχοντες ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ποσοστό 73%, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 75%.

Εμβόλιο κορωνοϊού

Το 64% των ερωτηθέντων απάντησε σίγουρα ναι, ή μάλλον ναι, στην ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ ένα 30%, απάντησε μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Επίσης, σίγουρα ναι, ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών. Αντίθετα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μάλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενώ οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.

Σε ότι αφορά τη χρονική στιγμή που θα θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των συμμετεχόντων απάντησε ότι θα το κάνουν άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% αργότερα και ένα 16% δεν θα το κάνει ποτέ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ