ΑΣΕΠ: Αυτόματα διαθέσιμα τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για υποψηφίους των διαγωνισμών

Διασφαλίζεται με τον πλέον ισχυρό τρόπο και η εγκυρότητα των στοιχείων

Must Read

Αυτόματα θα αντλούνται, πλέον, τα δεδομένα γέννησης, πλήθους τέκνων και οικογενειακής κατάστασης των υποψηφίων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η διασύνδεση του Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών με το πληροφοριακό σύστημα της ανεξάρτητης αρχής. 

Η διασύνδεση πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ, χάρη σ’ αυτήν, οι υποψήφιοι απαλλάσσονται από την προσκόμιση των αντίστοιχων πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης, καθώς τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα.

Παράλληλα, έτσι μειώνεται σημαντικά και η γραφειοκρατία για χιλιάδες πολίτες που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο στους διαγωνισμούς πλήρωσης θέσεων του δημοσίου τομέα.

Περαιτέρω, η διαλειτουργικότητα αυτή ικανοποιεί μια διαχρονική ανάγκη του ΑΣΕΠ για άμεση άντληση των στοιχείων δημοτολογικής κατάστασης ώστε να διασφαλίζεται με τον πλέον ισχυρό τρόπο η εγκυρότητα των στοιχείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This