Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης συγγενών νοσηλευομένων στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης που θα απευθύνονται στους ανθρώπους των οποίων συγγενικά πρόσωπα είναι θετικά στον κορωνοϊό και νοσηλεύονται, οργανώνουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Με γνώμονα την παροχή καλύτερων κατά το δυνατόν υπηρεσιών και κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, οργανώθηκε και λειτουργεί ομάδα εργασίας, η οποία αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη και τη βοήθεια γύρω από πρακτικά θέματα που προκύπτουν στο οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας» έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το οποίο ανακοίνωσε την Παρασκευή την ενέργεια αυτή.

Την αρχή έκανε το Νοσοκομείο «Παπανικολάου», στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και ακολούθησαν τα «Παπαγεωργίου» και Ιπποκράτειο, που έχουν ανακοινώσει και τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης.

Οπως ενημερώνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, στις γραμμές αυτές δεν παρέχονται πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των ασθενών. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς για πρακτικά θέματα, όπως π.χ. πώς μπορούν να στείλουν έγγραφα που αφορούν τους νοσηλευόμενους ή πράγματα, όπως κινητά τηλέφωνα ή τάμπλετ, για να επικοινωνούν ή να πληροφορηθούν πού νοσηλεύεται ο ασθενής και πού πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του. Για το «Παπανικολάου» το τηλ. κέντρο 2313307214, για το «Παπαγεωργίου» το τηλ. 2313 32 3137 και για το Ιπποκράτειο το 2313312634.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ