Lockdown 2: Αντίστροφη μέτρηση μιας εβδομάδας για την απόφαση – Από τι κρίνεται η χαλάρωση των μέτρων

Το Μαξίμου μελετά έξι παραμέτρους

Must Read

Στο τέλος της εβδομάδας θα έχει σχηματιστεί μια καλή άποψη για το πώς πάει η κατάσταση με τον κορωνοϊό και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και ανακοινώσεις για το πόσο τελικά θα διαρκέσει το lockdown με την τωρινή του μορφή, μιας και είναι δεδομένο ότι οι αυστηροί περιορισμοί θα παραμείνουν.

Δείτε ακόμα: Παγώνη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές»!

Αν συνεχιστεί η μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων, έστω και όχι με τους ρυθμούς που θα ήθελαν οι ειδικοί, τότε και μόνο τότε θα μπορεί σιγά-σιγά να εκκινήσει η οικονομία, όπως επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν σχεδόν απορρίψει την 7η Δεκεμβρίου ως πιθανή ημερομηνία ανοίγματος. Άρα πάμε είτε για 14, είτε για 21 Δεκεμβρίου, με πολλούς να επιμένουν ιδιαίτερα στη δεύτερη…

Βέβαια, προσθέτουν, για να γίνει αυτό, εκτός από τη μείωση των κρουσμάτων θα πρέπει και η συμπεριφορά όλων να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο λειτουργίας με μάσκες παντού και αποστάσεις, ώστε ο κίνδυνος να είναι όσο τον δυνατότητα μικρότερος.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος τονίζει ότι μόνο «με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών θα πρέπει να βγούμε από την καραντίνα και οπωσδήποτε όχι στις 7 Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 603

Δείτε ακόμα: Αποκαλύψεις από Σύψα και Δερμιτζάκη! «Στις 7 Δεκεμβρίου δεν θα ανοίξει τίποτα-Κρίσιμο το 10ημερο»

Η εξαίρεση στο άνοιγμα της δραστηριότητας φαίνεται να είναι η εστίαση. Με δεδομένο ότι μπαρ και χώροι διασκέδασης δεν θα ανοίξουν καθόλου, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν καφέ και εστιατόρια, με τους επιχειρηματίες να απορρίπτουν τη λύση του άνοιξε-κλείσε για λίγες ημέρες (μόνο για τις γιορτές δηλαδή), μιας και περισσότερο θα τους ζημιώσει παρά θα τους ωφελήσει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τα στοιχεία που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» και εξετάζονται συνδυαστικά και θα κατευθύνουν την απόφαση της Κυβέρνησης για το πότε θα έχουμε σχετική χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, το Μαξίμου μελετά έξι παραμέτρους:

  • τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων,
  • τον αριθμό των νοσηλευόμενων και δη των διασωληνωμένων,
  • το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων,
  • τον δείκτη θετικότητας (το ποσοστό των θετικών δειγμάτων επί των τεστ που γίνονται)
  • τον δείκτη Rt (πόσα άτομα μολύνει ένα κρούσμα), που τώρα είναι περίπου στο 0,68 στην Αττική και 0,85 στη Θεσσαλονίκη και
  • τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This