Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης προσωπικού του ΕΚΑΒ! 31 διασώστες βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν εάν υπάρχει τρίτο κρούσμα κορωνοϊού.

Must Read

Παρότι βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και μάλιστα σε 24ωρη βάση, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι «μέσα στο πρόβλημα» του κορωνοϊού και ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων δεν φτάνει για την εξυπηρέτηση των αναγκών.

Έτσι, λοιπόν, τίθεται ζήτημα ενίσχυσης του προσωπικού στη Θεσσαλονίκη από τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ εν όψει πιθανού τρίτου κύματος κορωνοϊού τον Ιανουάριο.

Κι αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσον αφορά τη διακομιδή περιστατικών Covid-19.

Πέραν του αυξημένου όγκου εργασίας που έχουν οι διασώστες λόγω της έκρηξης κρουσμάτων στην πόλη τον τελευταίο μήνα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μείωση προσωπικού λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε συναδέλφους τους, που βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του ότι νόσησαν ή γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό τους όργανο, οι 31 από τους 260 διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε καραντίνα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πρόδρομος Δεβέλογλου αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην πόλη σε περίπτωση τρίτου κύματος κορωνοϊού από τον Ιανουάριο: «Δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των βεβαιωμένων κρουσμάτων, εάν υπάρξει τρίτο κύμα πανδημίας, με το προσωπικό που διαθέτουμε. Πρέπει να ενισχυθούμε. Το είπαμε στους αρμοδίους, ακόμη και στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, και περιμένουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This