Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης προσωπικού του ΕΚΑΒ! 31 διασώστες βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν εάν υπάρχει τρίτο κρούσμα κορωνοϊού.

Παρότι βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και μάλιστα σε 24ωρη βάση, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι «μέσα στο πρόβλημα» του κορωνοϊού και ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων δεν φτάνει για την εξυπηρέτηση των αναγκών.

Έτσι, λοιπόν, τίθεται ζήτημα ενίσχυσης του προσωπικού στη Θεσσαλονίκη από τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ εν όψει πιθανού τρίτου κύματος κορωνοϊού τον Ιανουάριο.

Κι αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσον αφορά τη διακομιδή περιστατικών Covid-19.

Πέραν του αυξημένου όγκου εργασίας που έχουν οι διασώστες λόγω της έκρηξης κρουσμάτων στην πόλη τον τελευταίο μήνα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μείωση προσωπικού λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε συναδέλφους τους, που βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του ότι νόσησαν ή γιατί ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό τους όργανο, οι 31 από τους 260 διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε καραντίνα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πρόδρομος Δεβέλογλου αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην πόλη σε περίπτωση τρίτου κύματος κορωνοϊού από τον Ιανουάριο: «Δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των βεβαιωμένων κρουσμάτων, εάν υπάρξει τρίτο κύμα πανδημίας, με το προσωπικό που διαθέτουμε. Πρέπει να ενισχυθούμε. Το είπαμε στους αρμοδίους, ακόμη και στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, και περιμένουμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ