Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Με τι μέτρα θα πάμε στα Χριστούγεννα και τι θα ανοίξει τελικά; Την Παρασκευή οι απαντήσεις

Αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη

Όπως είχαμε αναφέρει από προχθές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστούν τα δεδομένα της κατάστασης με τον κορωνοϊό και να έχουμε και ανακοινώσεις για το τι μέλει γενέσθαι με το lockdown ενόψει Χριστουγέννων.

Φαίνεται λοιπόν, ότι αυτό που δεν έγινε την περασμένη Παρασκευή, θα γίνει την ερχόμενη (4/12): Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του θα ανακοινώσει πως θα πορευθούμε την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, έχει απορριφθεί η 7η Δεκεμβρίου ως πιθανή ημερομηνία ανοίγματος κάποιας εκ των δραστηριοτήτων σε κοινωνία και οικονομία. Άρα πάμε είτε για 14, είτε για 21 Δεκεμβρίου.

Σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση έχουν εξελιχθεί σε… σπαζοκεφαλιά, καθώς εκεί που υποτίθεται είχε βρεθεί μια σειρά (και θα άνοιγαν σίγουρα πρώτα τα σχολεία), πλέον όλα είναι στον αέρα.

Οι ειδικοί πλέον εισηγούνται επιστροφή των μαθητών στις τάξεις μετά τις γιορτές, ενώ δυσκολεύονται πολύ να δεχθούν ότι μπορεί να ανοίξει η εστίαση. Άρα μένει το λιανεμπόριο και τα καταστήματα με τα εποχικά είδη, τα οποία με κάποιο τρόπο θα ανοίξουν, έστω και για ελάχιστες ημέρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ