Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Οι ελατοπαραγωγοί ξεχύθηκαν στις γειτονιές της Αθήνας και κοντεύουν να ξεπουλήσουν!

Υπάρχουν ελατοπαραγωγοί που κάνουν έκπτωση της τάξης του 20% για απόσυρση πλαστικών δέντρων

Μπορεί το lockdown να έχει πάρει παράταση, ωστόσο αρκετοί Έλληνες έχουν ήδη στολίσει τα σπίτια τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστούν έστω και λίγο από τα δεινά του κορωνοϊού.

Μετά τις διαμαρτυρίες τους εν όψει του φόβου να χαθεί η σεζόν, οι παραγωγοί ελάτων πήραν το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες Αρχές και ξεκίνησαν προς την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις για να πουλήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους. Οι έμποροι, κυρίως από την περιοχή του Ταξιάρχη, βρίσκονται στην Αθήνα από τις 20 Νοεμβρίου, φέρνοντας αρχικά γλάστρες με έλατα, τα οποία διατίθενται μέσω φυτώριων. Ωστόσο, μόλις το τελευταίο τριήμερο πήραν την άδεια να στήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα στέκια της πρωτεύουσας. Όπως λένε, η ζήτηση είναι μεγάλη από τις πρώτες ημέρες, καθώς αρκετοί παραγωγοί έχουν ήδη πουλήσει το μισό εμπόρευμά τους.

Ένας παραγωγός που έχει στηθεί στα βόρεια προάστια της Αθήνας εξήγησε ότι οι τιμές των δέντρων που έχουν ύψος μέχρι τρία μέτρα κυμαίνονται στα 35 ευρώ ανά μέτρο. Δηλαδή, ένα δέντρο του ενός μέτρου μπορεί να πουληθεί από 30-35 ευρώ, ένα δέντρο δύο μέτρων κοστολογείται στα 70 ευρώ και ένα δέντρο τριών μέτρων πωλείται αντί 95-100 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα πιο ψηλά δέντρα, οι τιμές είναι λίγο πιο τσουχτερές, αφού λόγω του μεγέθους τους απαιτείται η μεταφορά τους από συνεργείο.

Απόσυρση πλαστικού δέντρου

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κάποιοι παραγωγοί εφαρμόζουν ένα σύστημα… απόσυρσης του πλαστικού δέντρου! «Κάποιοι παραγωγοί δεχόμαστε πλαστικά δέντρα και κάνουμε μια έκπτωση της τάξης του 20%. Τα δικά μας δέντρα είναι από καλλιέργειες και είναι ό,τι πιο οικολογικό. Μπορούμε και να το μεταφυτεύσουμε μετά τη χρήση του ως χριστουγεννιάτικο», εξήγησε ο παραγωγός κ. Καραπαγλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ