Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

«Άχνα» από το Υπ. Υγείας για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ – Στο βάθος… το 3ο lockdown

Με τεχνικά προβλήματα το μήνυμα από τον ΠΟΥ

Η πορεία της πανδημίας και η εξελίξεις για τα εμβόλια που τελούν υπό έγκριση, στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην ενημέρωση υποτίθεται θα ακούγαμε ζωντανά το μήνυμα του Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΧανς Κλούγκε, αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων…. ακούσαμε ελάχιστες φράσεις. Το μήνυμα μεταδόθηκε εκ νέου, όταν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με τον ήχο, με τον κ. Κλούγκε να ανακοινώνει ότι «το εμβόλιο είναι εδώ» και ότι «χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα».

Στο βάθος… το 3ο lockdown

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για πιθανό κίνδυνο από την βιαστική άρση του lockdown, και τόνισε ότι αναμένεται να δούμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, με ορισμένες χώρες όπως για παράδειγμα το Ισραήλ να εξετάζουν επαναφορά του lockdown.

Εθελοντές στη Βόρεια Ελλάδα από ιδιωτικά νοσοκομεία

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχτηκε ότι υπάρχει ασφυκτική πίεση και ανακοίνωσε ότι γιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία, μεταβαίνουν για να ενισχύσουν εθελοντικά το ΕΣΥ.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μόλις εγκριθούν τα εμβόλια, η χώρα θα προμηθεύσει τα εμβολιαστικά κέντρα. Ωστόσο, ο υπουργός για ακόμα μια φορά, απέφυγε να απαντήσει στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» που παρουσίασε την «παράλληλη» συμφωνία που υπέγραψε ο ΕΟΔΥ με ιδιώτη, αντί 800.000 € για την καταγραφή κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας «fake news» την σύσσωμη κατακραυγή της αντιπολίτευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ