Ο πανικόβλητος Π. Αρκουμανέας επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέμιζε τη σύμβαση που είχε υπογράψει με ιδιωτική εταιρία για να καταγράφει τα αποτελέσματα από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ - δεύτερο σύστημα καταγραφής, δηλαδή.

Must Read

Τα κυβερνητικά στελέχη, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τις τελευταίες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού, το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Επικαλούνται συνεχώς ότι δεν υπάρχει διπλό σύστημα καταγραφής, αλλά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα το απόγευμα, ανέμιζε τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο οργανισμός με ιδιωτική εταιρία για να καταγράφει τα αποτελέσματα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ – δεύτερο σύστημα καταγραφής, δηλαδή.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε, μάλιστα, ότι η σύμβαση είχε ανέβει στη Δι@ύγεια στις 2 Ιουνίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακριβώς το ίδιο σε χθεσινή ανακοίνωσή του. Η συμφωνία με την ιδιωτική εταιρία, όμως, δεν έχει ανέβει στη Δι@ύγεια.

Αυτό που υπάρχει ως επίσημο έγγραφο στη Δι@ύγεια είναι η έγκριση της πίστωσης, ύψους 900.000 ευρώ, για προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης συμβάντων, με ημερομηνία έκδοσης 06/05/2020 και Αριθμ. Πρωτ.: ΑΔΑ: 9564. Επίσης, στη Δι@ύγεια υπάρχουν και οι διαταγές πληρωμής της εταιρίας που ανέλαβε το έργο, με ημερομηνία 23/07/2020 και ΑΔΑ: Ω5ΠΟ46ΜΗΨ5-0Γ7.

Αυτά υπάρχουν στη Δι@ύγεια, όχι οι συμβάσεις και η αιτιολογία για καθεμιά από αυτές. Η κυβέρνηση ή ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να εξηγήσουν δημόσια και την αναγκαιότητα που οδήγησε στη δεύτερη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία, και με πολλαπλάσιο τίμημα από αυτήν που είχαν κάνει έναν μήνα νωρίτερα με τον ΟΤΕ. Είναι εξοργιστικό ότι, μόλις έξι ημέρες μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης, είχαν ήδη προϋπολογίσει πόσα χρήματα θα τους κοστίσει η δεύτερη.

Μαγιορκίνης: «Τα ιδιωτικά τεστ δεν καταγράφονται»

Τον ελλιπή και προβληματικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων για τα τεστ του κορωνοϊού είχε ομολογήσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου. Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε παραδεχτεί ότι δεν δηλώνονται όλα τα τεστ κορονοϊού από τα ιδιωτικά εργαστήρια ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο θυμόσοφος Ερντογάν και χρήσιμοι αφελείς του Μαξίμου

«Δεν πρέπει να λες ποτέ κάτι που δεν μπορείς να γράψεις»

More Articles Like This