Δευτέρα 21/6/2021

Ο πανικόβλητος Π. Αρκουμανέας επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέμιζε τη σύμβαση που είχε υπογράψει με ιδιωτική εταιρία για να καταγράφει τα αποτελέσματα από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ - δεύτερο σύστημα καταγραφής, δηλαδή.

Τα κυβερνητικά στελέχη, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τις τελευταίες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού, το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Επικαλούνται συνεχώς ότι δεν υπάρχει διπλό σύστημα καταγραφής, αλλά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα το απόγευμα, ανέμιζε τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο οργανισμός με ιδιωτική εταιρία για να καταγράφει τα αποτελέσματα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ – δεύτερο σύστημα καταγραφής, δηλαδή.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε, μάλιστα, ότι η σύμβαση είχε ανέβει στη Δι@ύγεια στις 2 Ιουνίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακριβώς το ίδιο σε χθεσινή ανακοίνωσή του. Η συμφωνία με την ιδιωτική εταιρία, όμως, δεν έχει ανέβει στη Δι@ύγεια.

Αυτό που υπάρχει ως επίσημο έγγραφο στη Δι@ύγεια είναι η έγκριση της πίστωσης, ύψους 900.000 ευρώ, για προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης συμβάντων, με ημερομηνία έκδοσης 06/05/2020 και Αριθμ. Πρωτ.: ΑΔΑ: 9564. Επίσης, στη Δι@ύγεια υπάρχουν και οι διαταγές πληρωμής της εταιρίας που ανέλαβε το έργο, με ημερομηνία 23/07/2020 και ΑΔΑ: Ω5ΠΟ46ΜΗΨ5-0Γ7.

Αυτά υπάρχουν στη Δι@ύγεια, όχι οι συμβάσεις και η αιτιολογία για καθεμιά από αυτές. Η κυβέρνηση ή ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να εξηγήσουν δημόσια και την αναγκαιότητα που οδήγησε στη δεύτερη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία, και με πολλαπλάσιο τίμημα από αυτήν που είχαν κάνει έναν μήνα νωρίτερα με τον ΟΤΕ. Είναι εξοργιστικό ότι, μόλις έξι ημέρες μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης, είχαν ήδη προϋπολογίσει πόσα χρήματα θα τους κοστίσει η δεύτερη.

Μαγιορκίνης: «Τα ιδιωτικά τεστ δεν καταγράφονται»

Τον ελλιπή και προβληματικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων για τα τεστ του κορωνοϊού είχε ομολογήσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου. Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε παραδεχτεί ότι δεν δηλώνονται όλα τα τεστ κορονοϊού από τα ιδιωτικά εργαστήρια ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ