Βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος Λάρισας – Καταδικάζει την πράξη το Υπουργείο Εξωτερικών

Must Read

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς και ο χώρος της Συναγωγής στη Λάρισα μπήκαν στο «στόχαστρο» βέβηλων, αργά το βράδυ της Πέμπτης. 

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας με ανακοίνωσή της καταδίκασε τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις, ζητώντας από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. «Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» τόνισε στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την «ειδεχθή βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Λάρισα» τονίζοντας πως η αποτρόπαια αυτή πράξη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και δεν συνάδει με τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

Επίσης, σημειώνει ότι τέτοιες ενέργειες υπενθυμίζουν την ανάγκη εγρήγορσης για την προάσπιση των ηθικών αξιών μας έναντι του ρατσισμού, του μίσους και του φανατισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This