Δώδεκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (video)

Must Read

Ήταν λίγο μετά τις 21:00, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν ο 37χρονος ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, πυροβόλησε, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, τον 15χρονο μαθητή, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ο θάνατος για τον έφηβο ήρθε ακαριαία, αφού η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του…

Ο θάνατος του 15χρονου Αλέξανδρου ήταν η σπίθα που έμελλε να μετατραπεί σε ένα κοινωνικό ηφαίστειο. Την επόμενη μέρα ξέσπασε ένα τεράστιο κύμα αγανάκτησης πανελλαδικά, που οδήγησε σε πρωτοφανείς εντάσεις, σε όλες τις πόλεις της χώρας, αλλά κυρίως στην Αθήνα, καταγράφηκαν χαοτικές εικόνες. Σύντομα, το αιματηρό επεισόδιο και όσα το ακολούθησαν έλαβαν διεθνείς διαστάσεις και σε αρκετές πόλεις του κόσμου διοργανώθηκαν πορείες συμπαράστασης.

Ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο

Στις 11 Οκτωβρίου 2010, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας έκρινε και τους δύο ειδικούς φρουρούς ενόχους, τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και τον Σαραλιώτη για συνέργεια. Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες φυλάκιση, ενώ ο Σαραλιώτης σε πρόσκαιρη κάθειρξη δέκα ετών. Και οι δυο οδηγήθηκαν στη φυλακή, αλλά μετά από ένα χρόνο ο Σαραλιώτης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Η κατ’ έφεση δίκη, που επρόκειτο να αρχίσει στις 9 Απριλίου 2014 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων. Η νέα δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 11 Μαρτιου 2015, αλλά η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου, για να αρχίσει τελικά στις 9 Νοεμβρίου 2016 και να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου 2019 με την έκδοση της απόφασης.

Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, αφού το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου και αποφυλακίστηκε δύο ημέρες αργότερα. Προκλήθηκαν ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντόπουλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Ως εκ τούτου, η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική υπέρ της αναίρεσης, τότε ο Κορκονέας θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του 15χρόνου Αλέξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This