Με τι κανόνες ανοίγουν (7/12) τα 110 εποχικά καταστήματα – «Στον αέρα» όλα τα υπόλοιπα

Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop, ξεκινά η επιδότηση για τις θερμάστρες

Must Read

Πέρα από το σίγουρο αυριανό (7/12) άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, ακόμα δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα.

Αυτό είπε ο αναπληρωτής υπουργός  Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και πρόσθεσε: «Εντός της εβδομάδας και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων. Όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα».

Δείτε ακόμα: Χ. Γώγος: «Ούτε μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούμε να ανοίξουμε με αυτά τα δεδομένα» (video)

Ωράριο και κανόνες για τα εποχικά καταστήματα

Τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη θα είναι ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, με ωράριο από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ. Θυμίζουμε ότι επιτρέπεται ταυτόχρονα και η πώληση εποχικών ειδών στα σούπερ μάρκετ.

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι και ενταγμένοι στα μέτρα του lockdown:

  • Αναλογία ατόμων ανά τ.μ.: 4/100
  • Άνω των 100 τ.μ.: 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop, τι γίνεται με τις θερμάστρες

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ακόμη στον ΣΚΑΙ ότι ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής και αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021 ενώ, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης για τις εξωτερικές θερμάστρες.

«Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα, αλλά μπορεί να έχουν αποκτηθεί από το πρώτο lockdown και τώρα οι επιχειρηματίες της εστίασης να προσκομίσουν απλώς τα τιμολόγια και να πληρωθούν», εξήγησε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε και για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης: «Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο. Στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας, το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο. Θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This