Ν. Παπαθανάσης: «Ως το τέλος της εβδομάδας ανακοινώσεις για την αγορά»

«Καλό είναι να μην δίνουμε ημερομηνίες και να καλλιεργούμε προσδοκίες»

Must Read

Για το σημερινό άνοιγμα των 110 εποχικών καταστημάτων, αλλά και τον τρόπο που θα ανοίξει η αγορά από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, επισημαίνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις.

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν θέλουμε οικονομία-φυσαρμόνικα. Σήμερα άνοιξαν 110 καταστήματα, δεν είναι σημαντικό το αποτύπωμα τους, είναι όμως ένα βήμα για να δουν και οι ειδικοί τι ισχύει με την διασπορά. Καλό είναι να μην δίνουμε ημερομηνίες και να καλλιεργούμε προσδοκίες. Το άνοιγμα της αγοράς σαφώς και θα γίνει τμηματικά. Θα ανοίξουν πρώτα εκείνα που άνοιξαν και την προηγούμενη φορά: κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία κτλ. και μετά θα ακολουθήσουν άλλοι κλάδο. Δεν είναι από τα πρώτα που να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα που λειτουργούν σε αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν ανοίγει η εστίαση, σχολίασε: «Δεν υπάρχει συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης. Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η συζήτηση με τους ειδικούς για το άνοιγμα της αγοράς και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις από την Κυβέρνηση. Κάθε ημέρα έχει μεγάλη σημασία για την πορεία της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση έως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί τι θα ισχύει για την λειτουργία της αγοράς από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά».

«Αυτό που πρέπει να θυμίσουμε σε όσους καταθέτουν αιτήματα για άνοιγμα της αγοράς ότι και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος και η πίεση στο σύστημα υγείας και ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και προέχει όλων η δημόσια υγεία», είπε ακόμα.

Για τη διάθεση των εποχικών ειδών και από τα σούπερ μάρκετ, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε: «Υπάρχει μικρή πυκνότητα εποχικών καταστημάτων ανά την επικράτεια, καθώς άνοιξαν σήμερα 110 καταστήματα, που δεν καλύπτουν την ζήτηση σε όλη την χώρα, για αυτό και εφόσον άνοιξε αυτό το τμήμα της αγοράς, επιτράπηκε και στα σούπερ μάρκετ η πώληση των εν λόγω ειδών».

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι από τις εισηγήσεις των ειδικών θα εξαρτηθεί εάν και πως θα λειτουργήσουν οι ναοί τα Χριστούγεννα, καθώς και αν θα επιτραπεί να υπάρχουν δύο οικογένειες γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This