Νέα εμπλοκή ποδοσφαιρικού παράγοντα στην υπόθεση του «Noor1» (video)

Η κατάθεση του Βασίλη Γεωργιάδη, του μάρτυρα από το Ντουμπάι

Must Read

Δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες που έχουν σχέση με τα ναυτιλιακά και ζουν στην Ελλάδα, κατονόμασε ο μάρτυρας από το Ντουμπάι.

Η κατάθεση του Βασίλη Γεωργιάδη, του μάρτυρα από το Ντουμπάι για το NOOR ONE και η νέα εμπλοκή ποδοσφαιρικού παράγοντα. «Θα ήμουν ηλίθιος αν δεν φοβόμουν για τη ζωή μου», δηλώνει χαρακτηριστικά στη «Δίκη στο OPEN».

Ο μάρτυρας που προσπαθούσε επί δυόμισι χρόνια να δώσει στη Δικαιοσύνη στοιχεία για το ναρκόπλοιο, κατέθεσε την περασμένη Τρίτη στον ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο (η κατάθεση έγινε στην ελληνική πρεσβεία του Ντουμπάι), δίνοντας στοιχεία για άγνωστα πρόσωπα, που μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει η Δικαιοσύνη. Μεταξύ των προσώπων αυτών είναι επιχειρηματίας από το χώρο της ναυτιλίας και του ποδοσφαίρου, που έδωσε χρήματα για την επισκευή του πλοίου.

Ερωτώμενος για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου που είχε ξαναναφέρει, ο Β. Γεωργιάδης είπε: «Δεν μπορώ να πω, έχω δώσει μια κατάθεση που είναι μυστική, δεν μπορώ να πω κάτι δημόσια. Κατονόμασα τα πρόσωπα. Υπάρχουν αρκετά πρόσωπα, που δεν γνώριζε η δικαιοσύνη», ενώ η απάντησή του στο αν αυτοί που κατονόμασε είχαν σχέση με άλλα πρόσωπα που γνώριζαν από πριν οι αρχές, ήταν: «Ναι έχουν και έχουν καταδικαστεί σε άλλες υποθέσεις».

Για τους δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες είπε: «Έχουν σχέση με τα ναυτιλιακά και ζουν στην Ελλάδα».

Γιατί καταθέτει όμως τώρα, που εννέα μάρτυρες έχουν πεθάνει; «Δεν μπορώ να πω δημοσίως τα κίνητρα μου. Σαφέστατα και φοβάμαι, θα ήμουν ηλίθιος. Αλλά έπρεπε να καταθέσω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα που θα δώσω την κατάθεση μου. Να την δώσω όμως σε έναν άνθρωπο που ξέρει την υπόθεση, η απάντηση που δίνω… γεννάει νέες ερωτήσεις για κάποιον που γνωρίζει την υπόθεση. Η κ. Μάντακα είχε προχωρήσει στην ίδια διαδικασία. Όταν μίλησα με το Πρόξενο, υπήρχε διαρροή στον Τύπο. Και τότε είχα πει πως δεν μπορώ να καταθέσω, πρέπει να βρεθεί ασφαλής τρόπος για να καταθέσω. Τώρα βρέθηκε αυτός ο τρόπος. Ξεπεράστηκαν οι δισταγμοί, όταν έστειλα την επιστολή με τα στοιχεία μου στον Άρειο Πάγο. Γνωρίζω τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση και έχω ακούσει και άλλες πληροφορίες. Ζήτησα να κληθούν σαν μάρτυρες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν θα αρνηθώ να εξετασθώ κατά αντιπαράσταση με τους συγκεκριμένους. Είναι νέα πρόσωπα, εκτός αυτών που διώκονται ήδη. Έχω έγγραφα στην διάθεση μου, που δεν είχα εκείνη στην στιγμή, δεν ήξερα τι θα ήθελαν. Μπορώ να τα δώσω όμως».

Και κατέληξε λέγοντας ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά… «Φυσικά και θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, λείπω 17 χρόνια. Κάνω ενέργειες αλλά δυστυχώς μπλοκάρονται, από ελληνικούς παράγοντες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This