Β. Κικίλιας: «Μετά από 5 εβδομάδες lockdown στην Αττική είναι κατειλημμένες το 77% των ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη το 91%»

Χάρη στο εμβόλιο διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ

Must Read

Μήνυμα ενότητας εν όψει των εμβολιασμών έστειλε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, κρούοντας, παράλληλα, «καμπανάκι» για τα φετινά Χριστούγεννα

Στην αποψινή ενημέρωση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκίνησε την ενημέρωση, λέγοντας πως «η κατάσταση παραμένει πιεστική σε όλη τη χώρα» και συνέχισε τονίζοντας πως «η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση», και πως «περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα».

Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην δυτική Αττική, συνέχισε ο υπουργός, μιλώντας για ποσοστά 83% κάλυψης στις ΜΕΘ στην Επικράτεια, με 77% στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη. «Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;», διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση, παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Στην συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό», σημείωσε στην συνέχεια, συμπληρώνοντας πως «λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας».

Μήνυμα ενότητας

«Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, είναι εθνική. Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την ελληνική Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια», είπε ακόμη, στέλνοντας μήνυμα ενότητας σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι πως αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα περίπου στις 15 Ιανουαρίου, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συναισθήματος. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους. Θα οδηγήσει στο να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω κι αυτό είναι ένα μήνυμα ιερό», είπε, καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας.

Φως στην άκρη του τούνελ

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, ο οποίος έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα, λέγοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την υπεύθυνη συμπεριφορά. Το τρέχων έτος γιορτάσαμε διαφορετικά τις Απόκριες και το Πάσχα, έτσι θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα. Με μια διαφορά όμως: Τώρα φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ και αυτό το φως είναι το εμβόλιο».

«Όπως θα έλεγε κι ο κ. Τσιόδρας, το θέμα δεν είναι να αγκαλιάσει ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι τους, αλλά να το αγκαλιάσει με ασφάλεια», είπε επίσης ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, συμπληρώνοντας πως η χώρα μας έχει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά τα rapid tests.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This