Ο Γκ. Μαγιορκίνης και 8 επιστήμονες «καίνε» τον Μητσοτάκη: Από το Μάρτιο ζητούσαν επιθετικό έλεγχο για Sars-Cov-2 (επιστολή)

Must Read

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021.

Σύμφωνα με το neakriti.gr o κ. Βαρδάκης αποκάλυψε ότι επιστολή την οποία υπογράφουν 9 επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, είχε σταλεί από τις 16 Μαρτίου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Βασίλη Κικίλια, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τους κινδύνους του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ζητούσαν την λήψη μέτρων και για άγνωστο λόγο ενώ έφτασε στο γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας «θάφτηκε»!

Οι εννέα επιστήμονες ζητούσαν από την κυβέρνηση την κατάρτιση σχεδίου «για επιθετικό και εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο για Sars-Cov-2 στην Ελλάδα». Οι καθηγητές επικαλούνταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων σε χώρας όπως της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης, υπογραμμίζοντας πως μία τέτοια απόφαση, θα είχε άμεση θετική επίπτωση στη δημόσια υγεία.

Οι επιστήμονες προειδοποιούσαν πως θα ενταθούν τα προβλήματα διαθεσιμότητας αντιδραστηρίων για τις πιο εξελιγμένες μεθόδους εξέτασης (διαγνωστικά kits) και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να μη μείνει η Ελλάδα χωρίς δυνατότητα εξέτασης ασθενών για τον ιό».

Οι καθηγητές πρότειναν την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων διαγνωστικών υποδομών της χώρας, τόσο σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, όσο και με νοσοκομειακά εργαστήρια, ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες για τεστ, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα χιλιάδων τεστ καθημερινά, ώστε «να αντιμετωπιστεί καλύτερα η επιδημία και να λαμβάνονται πιο αποτελεσματικά μέτρα στο σωστό χρόνο».

Η αποκάλυψη του κ. Βαρδάκη είναι η παρακάτω:

«Αποτύχατε παταγωδώς στο δεύτερο κύμα πανδημίας. Αγνοήσατε την μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τον Αύγουστο που προέβλεπε ένα δεύτερο πιο επιθετικό κύμα πανδημίας με τριπλάσια κρούσματα και θάψατε επιστολή που έφτασε στο γραφείο σας 16 Μαρτίου, εννέα (9) έγκριτων επιστημόνων με “Σχέδιο για επιθετικό και εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο για Sars-Cov-2 στην Ελλάδα”.

Αποτέλεσμα!!! Αδράνεια 8 μηνών και χιλιάδες νεκροί από Covid-19».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This