ΕΟΔΥ: Δωρεάν rapid tests στο εργαστήριο που στήθηκε στο μετρό του Συντάγματος!

Τα τεστ πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τις 10.00 έως και τις 15.00

Must Read

Τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν σε rapid tests έχουν από σήμερα οι πολίτες που επισκέπτονται το σταθμό μετρό του Συντάγματος, καθώς τέθηκε σε λειτουργία εργαστήριο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας!   

Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού Μετρό Σύνταγμα ξεκίνησε να λειτουργεί pop-up εργαστήριο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού σε πολίτες που θα προσέρχονται στο χώρο από Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 15.00 το μεσημέρι.

Με την ευκαιρία, στο χώρο βρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαο Χαιρέτα, όπου υποβλήθηκε και ο ίδιος σε rapid test. «Αρχίζει σήμερα η λειτουργία εργαστηρίου του ΕΟΔΥ στον σταθμό Μετρό Συντάγματος και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς το κοινό έδειξε μεγάλη ανταπόκριση και την προηγούμενη φορά που είχε αναληφθεί ανάλογη δράση. Με τη λειτουργία του εργαστηρίου στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα για τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», δήλωσε ο υφυπουργός.

ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με την Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, Βεννέτα Λαμπροπούλου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαο Χαιρέτα

Αξίζει να σημειωθεί πως, πλέον, στο μετρό του Συντάγματος λειτουργεί από σήμερα και σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους, καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν σε σταθμό του Μετρό.

Πιλοτικός τηλεδιερμηνέας

Ο τηλεδιερμηνέας θα λειτουργεί πιλοτικά για έναν χρόνο από το Εθνικό ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ), σε χώρο που παραχωρεί η ΣΤΑΣΥ εντός του σταθμού, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και αποτελεί μία πύλη επικοινωνίας τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα tablet, το οποίο έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή «iris» (relay service), που είναι μία εξ αποστάσεως παροχή τηλεδιερμηνείας για κωφούς και βαρήκοους και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Tο άτομο με προβλήματα ακοής φτάνει στο μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο με την εφαρμογή, και κάτω από το όνομα χρήστη και το συνθηματικό του πατάει το κουμπί «πάμε». Αμέσως, συνδέεται με το κέντρο διερμηνείας και έχει οπτική επαφή, μέσω κάμερας, με τον διερμηνέα, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί στη νοηματική γλώσσα και τη χειλεανάγνωση και να ζητήσει πληροφορίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This