Σάββατο 24/7/2021

Θετικοί στον κορωνοϊό 8 ανήλικοι και 3 εργαζόμενοι της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

Οι υπόλοιποι ανήλικοι και εργαζόμενοι δεν έχουν υποβληθεί ακόμη σε τεστ.

Θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν 8 ανήλικα παιδιά και τρεις εργαζόμενοι της Safe Zone ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η εν λόγω δομή ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο εντός του καμπ των Λαγκαδικίων. Λειτουργεί με ευθύνη της μη κυβερνητικής οργάνωσης της ΑΡΣΙΣ και φιλοξενεί 30 παιδιά, τα οποία αναμένουν την τοποθέτησή τους σε κάποιον ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων

Σύμφωνα με της πληροφορίες της Voria.gr, τρία παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή παρουσιάσαν συμπτώματα κορωνοϊού και υποβλήθηκαν σε τεστ τα οποία βγήκαν θετικά. Στη συνέχεια εξετάστηκαν άλλα πέντε παιδιά γιατί κρίθηκαν ύποπτα και βρέθηκαν κι αυτά θετικά στον ιό.

Τα συγκεκριμένα παιδιά αναγκαστικά απομονώθηκαν σε διαφορετικό χώρο από τους υπόλοιπους ανηλίκους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, αλλά για προληπτικούς λόγους μπήκαν σε καραντίνα εντός των ISOBOX.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους εργαζομένους που είχαν μπει στον χώρο όπου διαμένουν τα παιδιά και πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν μόνοι τους το τεστ. Τρεις από αυτούς εντοπίστηκαν θετικοί, ενώ τουλάχιστον άλλοι τέσσερις έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε παιδί είτε συνάδελφό τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και η voria.gr, δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ όλα τα παιδιά, προφασιζόμενοι ότι δεν έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους της δομής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ούτε οι εργαζόμενοι ελέγχθηκαν, με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός διαθέσιμων τεστ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ