Η επιτροπή ανταγωνισμού αντί να κάνει τη δουλειά της εκδίδει εγχειρίδια

Το βέβαιο είναι πως δεν αφορά την κοινωνία και τον πολίτη.

Must Read

Συνεχίζονται οι αναίτιες ενέργειες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον επικεφαλής της, τον πρώην καθηγητή Ιωάννη Λιανό, ο οποίος αυτή τη φορά, προκειμένου να δείξει πως παράγει κάποιο έργο (προφανώς όχι στην κοινωνία, αλλά στην ακαδημαϊκή κοινότητα), αποφάσισε να εκδώσει ένα «Εγχειρίδιο Λειτουργικών Διαδικασιών της Ε.Α.».

Αδιευκρίνιστο παραμένει σε ποιον απευθύνεται το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, δεδομένου ότι αποτελεί απλά μία καταγραφή του νόμου 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, τον οποίο φανταζόμαστε ότι οι δικηγόροι που ασχολούνται με το Δίκαιο Ανταγωνισμού τον γνωρίζουν. Εκτός και αν θεωρεί το αντίθετο ο κ. Λιανός. Το βέβαιο είναι πως δεν αφορά την κοινωνία και τον πολίτη.

Διατρέχοντάς το, πάντως, μας δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούμε διάφορες αρμοδιότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις οποίες έχει καιρό να ασκήσει ή ίσως και να μην έχει ασκήσει ποτέ όσο διάστημα είναι ο κ. Λιανός στο τιμόνι και κοντεύαμε να τις ξεχάσουμε.

Θυμηθήκαμε, για παράδειγμα, πως η ανεξάρτητη Αρχή μπορεί, με βάση το άρθρου 39 του συγκεκριμένου νόμου, να διενεργεί ελέγχους στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων για να διαπιστώσει αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές. Αυτό, δηλαδή, που θα μπορούσε να έχει πράξει στην περίπτωση των τεστ για τον κορωνοϊό.

Ή πως, σύμφωνα με το άρθρο 11, έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει κανονιστική παρέμβαση σε κλάδους της οικονομίας ακόμη και χωρίς αίτημα του υπουργείου. Αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να είχε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο στην περίπτωση του μονοπωλιακού πρακτορείου Άργος, για το οποίο ο ίδιος έχει διαπιστώσει σε έκθεση πως κάνει καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης.

Ο κ. Λιανός όμως όχι μόνο κανονιστική παρέμβαση δεν έχει κάνει, αλλά δείχνει και αδυναμία να εξετάσει την υπόθεση στην Ολομέλεια. Χαρακτηριστικό σε αυτό είναι πως, ενώ στις 13 Νοεμβρίου ανακοίνωσε πως η Ολομέλεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου, βάζοντας τις εκδοτικές εταιρίες σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να παρέμβουν στη διαδικασία, πριν από λίγες μέρες αποφάσισε πως τελικά η Ολομέλεια θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου. Για να είμαστε δίκαιοι, όλο αυτό είναι και ανθρώπινο. Η συγγραφή εγχειριδίων προκαλεί συνήθως μεγάλη κόπωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This