Τετάρτη 12/5/2021

Έρχεται ολικό lockdown σε νομούς και αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Χριστούγεννα;

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τις περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Αναβρασμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο το οποίο αναζητά λύση «πάνω από το χυμένο γάλα». Η αύξηση κρουσμάτων παρά τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση, με ή χωρίς τις εισηγήσεις των ειδικών, αποτελεί βραχνά για τους αρμόδιους που είναι έτοιμοι να εισηγηθούν πιο αυστηρό lockdown.

Μετά τη νέα χθεσινή αύξηση στην καταγραφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στο τραπέζι των συζητήσεων πέφτει το τοπικό «λουκέτο» σε νομούς, με τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας. Σε αυτές τις περιοχές μάλιστα εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων και για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεων σε άλλα σπίτια για ρεβεγιόν και οικογενειακά γεύματα.

Πέτσας: Θα πάρουμε πιο σκληρά μέτρα

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για την περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης στην οποία αντί να πέφτουν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, αυξάνονται και σχολίασε ότι ενδέχεται να υπάρξει σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί: «Έχουμε παρατηρήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της εφαρμογής μέτρων τύπου lockdown σε διάφορες περιοχές της χώρας ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά ή εχουμε και μικρές αναζωπυρώσεις. Δυστυχώς αυτό το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες σε συγκεκριμένες περιοχές, σε τέτοιες περιπτώσεις αν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά, η πίεση στο σύστημα υγεία ψηλά τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά ενδεχομένως να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Σε τοπικό επίπεδο πιο αυστηρό lockdown».

Χρυσοχοΐδης: Θα σφραγίσουμε και σπίτια αν χρειαστεί

Με σκληρό και προειδοποιητικό ύφος, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για πιο αυστηρά μέτρα την περίοδο των εορτών, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αν χρειαστεί θα σφραγίσουν σπίτια ακόμα και ολόκληρους νομούς.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει αύριο εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για να εκτιμήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, την πορεία των ελέγχων και το επιχειρησιακό σχέδιο για τις γιορτές των τοπικών φορέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ