Να οι «επενδυσάρες» της κυβέρνησης: Δίνει 2 δισ. ευρώ και κερδίζει… 300 θέσεις εργασίας!

Θα επιδοτήσουν με ποσό που ξεπερνά τα 2δισ. ευρώ μόλις τέσσερα επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ

Must Read

Με πρόσχημα την περιβαλλοντική ευαισθησία, η κυβέρνηση σκορπά αφειδώς κρατικό χρήμα για να επιδοτήσει κολοσσούς προκειμένου να κατασκευάσουν έργα παραγωγής ηλεκτρικής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε και ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι θα επιδοτήσει με ποσό που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μόλις τέσσερα επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ. Ακόμη χειρότερα, αν δει κάποιος τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από τέτοιες επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε εισαγόμενο εξοπλισμό, θα διαπιστώσει ότι είναι μόλις 300!

Σε μια περίοδο που οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ξεπέρασαν κατά πολύ το 1.000.000 άτομα, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως επενδυτικό σχέδιο δραστηριότητες που δεν συνεισφέρουν στη μείωση της ανεργίας ούτε στο ελάχιστο.

Πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχέδια:

  • «Φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1,5 GW» σε 12 Περιφερειακές Ενότητες του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΙΚΕ με προϋπολογισμό 888.138.000 ευρώ. Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και αναμένεται να δημιουργήσει 240 νέες ετήσιες μονάδες εργασίας.
  • «Ανάπτυξη 18 αιολικών σταθμών (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 360MW» στον Δήμο Καρύστου, Π.Ε. Εύβοιας, του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ με προϋπολογισμό 585.000.000 ευρώ. Τα αιολικά πάρκα προβλέπεται να διασυνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) μέσω υποβρύχιου καλωδίου μήκους 69 χλμ.περίπου, το οποίο θα ξεκινά από την Εύβοια και θα καταλήγει στην Αττική, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 18 άμεσες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του έργου.
  • «Δημιουργία 5 αιολικών επενδύσεων ισχύος 120,3MW» στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης & Ροδόπης του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ» με προϋπολογισμό 121.280.000 ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 36 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.
  • «Ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία 37 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 830 MW» στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας & Κιλκίς του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. με προϋπολογισμό 421.600.000 ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 10 νέες, άμεσες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This