Δευτέρα 14/6/2021

Με ποσοστό έως 21% συμμετέχει το Δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΒΟ

Η κοινοπραξία SK Group και η Plasan, προηγήθηκε στον διαγωνισμό.

Με ποσοστό έως 21% συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας ΕΛΒΟ 2020, με τη σχετική συμφωνία να υπογράφεται χθες από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η κοινοπραξία SK Group και η Plasan, ισραηλινών συμφερόντων, προηγήθηκε στον διαγωνισμό για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, καθώς κατέθεσε την επικρατέστερη πρόταση εξαγοράς. Της κοινοπραξίας ηγούνται ο διευθύνοντες σύμβουλοι Samy Katsav (SK Group) και Dani Ziv (Plasan), οι οποίοι από κοινού θα ελέγχουν έως το 79% της νέας ΕΛΒΟ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο συγκεκριμένος όρος του διαγωνισμού για το δικαίωμα να συμμετάσχει το Δημόσιο με ποσοστό μέχρι 21% «είχε προβλεφθεί λόγω και του τομέα δραστηριοποίησης της ΕΛΒΟ. Μία εταιρία με μακρά ιστορία, που τελεί σε ειδική εκκαθάριση από το 2014 έως σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι είχαν διενεργηθεί -χωρίς αποτέλεσμα- δύο δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, ένας τον Απρίλιο του 2017 και ένας τον Αύγουστο του 2018, και ένας διαγωνισμός με ελεύθερη διαπραγμάτευση, που ματαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019. Ακολούθως, τον Μάρτιο του 2020 ο εκκαθαριστής προχώρησε εκ νέου σε δημόσια πρόσκληση διεξαγωγής του διαγωνισμού, με ελεύθερη διαπραγμάτευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ