Βασίλης Κικίλιας: Η ψυχική υγεία των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας

Must Read

Προτελευταία ενημέρωση για το 2020 από τον Υπουργό Υγείας. Μαζί του η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τους πολίτες για τον εμβολιασμό και η κυρία Ράπτη για την ψυχική υγεία των Ελλήνων που είναι επιβαρυμένη από τις συνέπειες της πανδημίας και του lockdown.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας δήλωσε: 

«Κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσουμε στενά οικογενειακά. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στους αγαπημένους μας. Κάθε φορά που κάποιος δεν προσέχει, θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους. 

όσον αφορά στον εμβολιασμό η επιχείρηση Ελευθερία δεν έχει οργανωθεί ποτέ στο παρελθόν. Ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει οργανωθεί κάτι τέτοιο. Είναι προφανές πως θα γίνουν λάθη και αστοχίες. Πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας. Με διαφάνεια θα ενημερώνουμε και θα βελτιωνόμαστε.

Το θέμα μας όμως σήμερα είναι η ψυχολογική υγεία από τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. Και ανακοινώνουμε ότι αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη είπε: 

«Έχει παρατηρηθεί μία τεράστια αύξηση στην ψυχολογική πίεση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η απουσία από τους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και η απώλεια των δικών μας ανθρώπων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι μας χάσαμε ένα ποσοστό της ψυχικής μας ελευθερίας. Αναπτύσσουμε προγράμματα για ανέργους, ψυχικά νοσούντες και τα παιδιά μας που έχουν κλειστεί μέσα.

Το lockdown έχει επηρεάσει βάναυσα τα παιδιά μας, καθώς δεν πηγαίνουν στο σχολείο και είναι περιορισμένα. Γι αυτό ααλούμαστε να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This