Τρίτη 15/6/2021

Tips για να περάστε καλά Χριστούγεννα όσοι μείνετε μακριά από οικογένεια και φίλους

Συμβουλές ώστε η εορταστική μοναξιά να γίνει λιγότερο οδυνηρή

Ο κορωνοϊός λόγω των απαγορεύσεων μετακινήσεων ή ταξιδιών της τελευταίας στιγμής και η καραντίνα θα αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γιορτάσουν ολομόναχοι μακριά από φίλους και οικογένεια τις φετινές γιορτές.

Αυτό από μόνο του κατεβάζει τον δείκτη της ψυχολογίας στα τάρταρα, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάποιος πρέπει να τη βγάλει κάτω από τα σκεπάσματα και νιώθοντας απαίσια. Ψυχολόγοι που μίλησαν στην εφημερίδα «Sun» έδωσαν μερικές συμβουλές ώστε η εορταστική μοναξιά να γίνει λιγότερο οδυνηρή.

Για παράδειγμα, αντί να μην κάνετε τίποτα ανήμερα τα Χριστούγεννα, φτιάξτε ένα σφιχτό πρόγραμμα με βιντεοκλήσεις και κάντε τις ετοιμασίες του φαγητού σας την ίδια ώρα που τις κάνει συνήθως η οικογένειά σας ή οι φίλοι σας. Επίσης, εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία και συνδεθείτε ζωντανά με τους δικούς σας την ώρα που τρώτε και τρώνε ή την ώρα που ανοίγουν τα δώρα! Πολύ βασικό γενικά πάντως είναι σε περίπτωση απόλυτης μοναξιάς φέτος να μην έχετε πολύ υψηλές προσδοκίες. Ετσι κι αλλιώς οι γιορτές είναι μια ψυχολογική δοκιμασία για ανθρώπους που έχουν χάσει πρόσφατα κάποιον δικό τους ή που γενικά έχουν βιώσει κάτι τραυματικό.

Οι ειδικοί -όσο περίεργο και αν ακούγεται- τονίζουν ότι είναι καλό να αποφευχθεί το πολύ σκρολάρισμα στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, επειδή αυτό, αντί να βοηθάει να περάσει η ώρα ευχάριστα, φορτώνει με παράπονο όσους είναι μόνοι και βλέπουν άλλους να κάνουν γιορτές χαρούμενοι με τους ανθρώπους τους. Επίσης, επωφεληθείτε από το γεγονός ότι δεν πρέπει να συνδυάσετε το πρόγραμμά σας και τις επιθυμίες σας με αυτές άλλων, κάνοντας κάτι διαφορετικό, όπως, για παράδειγμα, να φάτε σοκολάτα για πρωινό! Ακόμη, μια βόλτα για αέρα και για άσκηση είναι ιδανική πρωτοτυπία για την ημέρα των Χριστουγέννων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ