Πώς ξεβράστηκε στον Πειραιά η πτεροφάλαινα;

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» εξηγεί

Must Read

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι μια πτεροφάλαινα μήκους περίπου 12 μέτρων, βρέθηκε να επιπλέει νεκρή σε ακτή του Πειραιά.

Υπάλληλοι του δήμου ρυμούλκησαν το νεκρό θηλαστικό στη Φρεαττύδα, και στη συνέχεια το απομάκρυναν για την υγειονομική ταφή του. Τα  στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αποτελούν γροθιά στο στομάχι. Τα αίτια θανάτου της φάλαινας δεν έχουν προσδιοριστεί, όπως επίσης δύσκολο είναι να εκτιμηθεί και το που μπορεί να πέθανε αφού το σώμα της βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.

Με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», εξηγεί ότι έντονα θαλάσσια ρεύματα των τελευταίων ημερών μπορεί να μετακίνησαν το σώμα του θηλαστικού το οποίο τελικά ξεβράστηκε κοντά στο λιμάνι.

«Εκβρασμοί πτεροφάλαινας έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. στις ακτές της Μυκόνου και της Κυπαρίσσιας. Δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση του πληθυσμού Πτεροφάλαινας στη Μεσόγειο, ενώ ακόμα λιγότερα είναι γνωστά για τον πληθυσμό του είδους στις ελληνικές θάλασσες.

Ας αξιοποιήσουμε αυτό το περιστατικό για να συνειδητοποιήσουμε ότι μας περιβάλλουν θάλασσες, που τελικά τις γνωρίζουμε ελάχιστα. Εάν δεν γνωρίσουμε το μοναδικό τους φυσικό πλούτο, είναι αδύνατον να τον προστατεύσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων το ινστιτούτο και παραθέτει βίντεο από πτεροφάλαινα στον Σαρωνικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This