ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΠώς ξεβράστηκε στον Πειραιά η πτεροφάλαινα;

Πώς ξεβράστηκε στον Πειραιά η πτεροφάλαινα;

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» εξηγεί

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι μια πτεροφάλαινα μήκους περίπου 12 μέτρων, βρέθηκε να επιπλέει νεκρή σε ακτή του Πειραιά.

Υπάλληλοι του δήμου ρυμούλκησαν το νεκρό θηλαστικό στη Φρεαττύδα, και στη συνέχεια το απομάκρυναν για την υγειονομική ταφή του. Τα  στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αποτελούν γροθιά στο στομάχι. Τα αίτια θανάτου της φάλαινας δεν έχουν προσδιοριστεί, όπως επίσης δύσκολο είναι να εκτιμηθεί και το που μπορεί να πέθανε αφού το σώμα της βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.

Με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», εξηγεί ότι έντονα θαλάσσια ρεύματα των τελευταίων ημερών μπορεί να μετακίνησαν το σώμα του θηλαστικού το οποίο τελικά ξεβράστηκε κοντά στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εκβρασμοί πτεροφάλαινας έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. στις ακτές της Μυκόνου και της Κυπαρίσσιας. Δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση του πληθυσμού Πτεροφάλαινας στη Μεσόγειο, ενώ ακόμα λιγότερα είναι γνωστά για τον πληθυσμό του είδους στις ελληνικές θάλασσες.

Ας αξιοποιήσουμε αυτό το περιστατικό για να συνειδητοποιήσουμε ότι μας περιβάλλουν θάλασσες, που τελικά τις γνωρίζουμε ελάχιστα. Εάν δεν γνωρίσουμε το μοναδικό τους φυσικό πλούτο, είναι αδύνατον να τον προστατεύσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων το ινστιτούτο και παραθέτει βίντεο από πτεροφάλαινα στον Σαρωνικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης