Τετάρτη 12/5/2021

Βαβέλ το άνοιγμα των σχολείων! Ο Πέτσας δείχνει αποφάσεις, ο Σύψας ζητάει χρόνο (video)

Θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου;

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στους μαθητές οι οποίοι αγωνιούν για το πότε θα επιστρέψουν στα θρανία. Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παραδέχτηκε ότι τα επίπεδα της διασποράς μπορεί να είναι μειωμένα τις τελευταίες ημέρες ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα μέτρα των Χριστουγέννων θα εφαρμοστούν και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα των Φώτων, ενώ το lockdown θα ισχύει έως 7 Ιανουαρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως θα συναντηθεί με την επιτροπή των επιστημόνων προκειμένου να συνεδριάσει για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων.

Σύψας: «Η αντανάκλαση της εικόνας, θα φανεί στις 10 Ιανουαρίου»

Ωστόσο, μια μέρα πριν τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ο καθηγητής και λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στον Σκάι τόνισε ότι θα είναι δύσκολη η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες που υποδηλώνουν διασπορά κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου η οποία δεν έχει τελειώσει.

«Αυτή η αντανάκλαση της εικόνας, θα φανεί γύρω στις 10 Ιανουαρίου, επομένως είναι πιο σώφρον να εκτιμήσουμε τότε την κατάσταση για να κάνουμε τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση» τόνισε ο καθηγητής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ