Τετάρτη 16/6/2021

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ: Δεν πάει άλλο, το ποτήρι ξεχείλισε!

Αδιαφορούν οι «κρατούντες» για το επιβατικό κοινό!

Προειδοποιητική στάση εργασίας έκαναν χθες οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, έως τις 10 το πρωί, αλλά προανήγγειλαν περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του οργανισμού για «ανάλγητη και αδιάφορη στάση» προς το επιβατικό κοινό και προς τους ίδιους.

Από τη στάση εργασίας εξαιρέθηκαν τα δρομολόγια της γραμμής 32Ν (με αφετηρία τον Εύοσμο, εξυπηρετεί τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Αγιος Δημήτριος», ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του Νοσοκομείου Παπανικολάου, τα οποία έγιναν κανονικά, «στο πλαίσιο της κατανόησης των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία».

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ κάνει λόγο για παροπλισμένα λεωφορεία -ίδιας ηλικίας με τα προσφάτως αποκτηθέντα μέσω leasing- στα αμαξοστάσια του οργανισμού, ελλιπέστατη συντήρηση του στόλου των οχημάτων που είναι σε κυκλοφορία, κωλυσιεργία στη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για μονομερείς ενέργειες περικοπής θεσμικών και μισθολογικών παροχών.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, έκαναν υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα, ευελπιστώντας πως κάτι θετικό θα προέκυπτε για την ανάταξη της πολύπαθους συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, αλλά «το ποτήρι ξεχείλισε».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γεώργιος Σκόδρας δήλωσε γι’ αυτές τις κινητοποιήσεις:

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μεριμνά για την ορθή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Εχει ήδη φέρει 100 λεωφορεία και θα φέρει άλλα 100 στο επόμενο διάστημα, έως τα τέλη του Ιανουαρίου. Κάποιους η εξέλιξη του ΟΑΣΘ και η επόμενη ημέρα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης τούς ξεπερνά. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ