Οι «γαλάζιοι» επιστήμονες υγείας σε εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό

Must Read

Εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και λίγο μετά την ολοκλήρωση της ημέρας έναρξης του εμβολιασμού κατά της Covid-19 διοργάνωσε την 1η πανελλαδική της εκδήλωση για τους επιστήμονες υγείας, μέλη του κόμματος, με θέμα «Αθροίζουμε τις δυνάμεις μας στην εθνική προσπάθεια». 

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, απευθυνόμενος στα 170 και πλέον μέλη του Τομέα Υγείας του κόμματος, κυρίως γιατρούς, τόνισε: «Πάντα έχετε ρόλο πρωταγωνιστή στη μάχη για ζωή αλλά ίσως ποτέ άλλοτε η αποστολή σας δεν ήταν τόσο κρίσιμη όσο τώρα. Όχι μόνο για να διαγνώσετε, ούτε μόνο για να θεραπεύσετε, αλλά και για να ενημερώσετε, να καθοδηγήσετε, να προστατεύσετε από την άγνοια, τον φόβο, τη δικαιολογημένη ανθρώπινη ανησυχία, την παραλυτική φήμη».

Οι βασικές επιστημονικές παρουσιάσεις καθώς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν δόθηκαν από τα έντεκα μέλη της ειδικής επιστημονικής ομάδας που έχει συστήσει το κόμμα για τον σκοπό αυτό και στην οποία συμμετέχουν οι: Πάνος Αντσακλής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Νίκος Βουδούρης, Μαρία Γαζούλη, Μαρία Καραγιαννίδου, Χαράλαμπος Μόσχος, Γεώργιος Παπαζήσης, Κωνσταντίνος Πορπόδης, Αθανάσιος Τρίκας, Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας και Αριστοτέλης Τσιάκαλος. Σύντομη παρέμβαση έκαναν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι υπογράμμισαν το πόσο σύνθετο εγχείρημα είναι η «Ελευθερία».

Η άγνοια κίνδυνος για τον εμβολιασμό

Στη δική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν η πανδημία συνέβαινε δύο χρόνια νωρίτερα, αν στο τιμόνι της χώρας δεν βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε με τη σειρά του στο εμβόλιο ως δώρο που αυτά τα Χριστούγεννα η επιστήμη χάρισε στον κόσμο, αλλά και στο ότι ο κίνδυνος για τον εμβολιασμό είναι η άγνοια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Ψωμιάδης, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των Θεματικών Τομέων Υγείας Βασίλη Θεοδουλίδη και Ανώτατης Εκπαίδευσης Στάθη Ευσταθόπουλο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This