Χωρίς… δράκο το χριστουγεννιάτικο πάρτι στις φυλακές Κορυδαλλού

Τι αναφέρει η η διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού

Must Read

Μόνο «έγκλημα» η κατοχή κινητών που δεν στοίχισε στο Γιαννουσάκη το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής – Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Σε όλες τις φυλακές έγιναν χριστουγεννιάτικα γεύματα.

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη μάζωξη των κρατουμένων της Δ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού «βαπτίστηκε»…κορονοπάρτι και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να βρεθούν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα πραγματοποιήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα. Μετά τη μεσημεριανή αναφορά, η φυλακή άνοιξε και οι κρατούμενοι έφαγαν όλοι μαζί, όπως συμβαίνει την ίδια ημέρα κάθε χρόνο.

Βέβαια, εφέτος όλοι ζούμε με τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Το ίδιο ισχύει και για τους κρατούμενους οι οποίοι βγαίνουν από τα κελιά τους με προστατευτικές μάσκες, ενώ δεν δέχονται επισκεπτήρια.

Τη μη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μετά το …σάλο που δημιούργησε το βίντεο από κινητό τηλέφωνο που ήρθε στη δημοσιότητα.
Το βίντεο αποτυπώνει κρατούμενο να χορεύει, ενώ συγκρατούμενοι του τρώνε όλοι μαζί.

Οι εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων τονίζουν πως οι φυλακές Κορυδαλλού είναι από τα λίγα καταστήματα κράτησης που παραμένουν χωρίς περιστατικά κορωνοϊού.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος και Παναγιώτης Μπαρμπάτσης:

«Σε απάντηση μας σχετικά με τα δημοσιεύματα περί χριστουγεννιάτικου πάρτι στο κατάστημα κράτηση Κορυδαλλού Ι θέλουμε να σας ενημερώσουμε αποκαθιστώντας την αλήθεια για το τι έχει συμβεί.
Όλο αυτό το διάστημα με την στήριξη του υπουργείου και της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την διοίκηση του καταστήματος μας έχει επανέλθει στο σύνολό της η νομιμότητα και η ασφάλεια στο κατάστημα μας λόγω των πολλών τακτικών και έκτακτων ερευνών που γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από την υπηρεσία μας και είναι πλέον σε όλους γνωστές.
Ανήμερα Χριστουγέννων μετά την μεσημεριανή αναφορά η φυλακή ανοίγει και δίνουμε στους κρατούμενους την δυνατότητα να φάνε μαζί εντός της πτέρυγας τους, αυτό συνέβη και στην ΄Δ πτέρυγα όπου στο ισόγειο της πτέρυγας μαζεύτηκαν κάποια άτομα από διπλανά κελιά του ορόφου τους για να γευματίσουν μαζί ως είθισται σε όλες τις γιορτές χωρίς καμία παραβίαση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Κανένας κρατούμενος δεν βγαίνει εκτός της πτέρυγας χωρίς μάσκα καθώς και κανένας υπάλληλος δεν εισέρχεται εντός της πτέρυγας χωρίς την προβλεπομένη στολή και την μάσκα. Εξάλλου το κατάστημα μας είναι μέχρι στιγμής από τα λίγα καταστήματα που είναι καθαρά από τον covid-19.
Οι συνάδελφοι μας υπηρετούν προσηκόντως και αδιαλείπτως με άνω του 50% έλλειψη προσωπικού γεγονός πρωτοφανές για την μεγαλύτερη φυλακή των Βαλκανίων. Πάραυτα μόλις διαπιστώθηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων διενεργήθηκε έρευνα ανευρέθηκαν και κατασχεθήκαν.
Υ.Γ. Μία διευθύντρια , δύο Αρχιφύλακες , 3 Αναπληρωτές Αρχιφύλακες , 15 Υπαρχιφύλακες ,50 Φύλακες. Εύγε σε όλους αυτούς για την πιο ήσυχη περίοδο των τελευταίων ετών στο Κατάστημα. Τα προβλήματα δεν σταματούν. Σε ένα κτίριο 6 δεκαετιών όπου στοιβάζεται απίστευτος αριθμός ανθρώπων «γεννιούνται» προβλήματα καθημερινά. Ο ιδρώτας και η υπηρεσιακή επάρκεια των ανωτέρω όμως εγγυώνται την λύση αυτών».

Η εύρεση κινητών δεν …στοίχισε τη μη χορήγηση ελαφρυντικού στον κρατούμενο Γιαννουσάκη

Ας σημειωθεί πως η εύρεση κινητών τηλεφώνων δεν είχε σταθεί εμπόδιο σε άλλον κρατούμενο να πάρει ακόμα και ελαφρυντικό και να «σπάσει» τα ισόβια σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Πρόκειται για τον καταδικασθέντα στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» Ευθύμιο Γιαννουσάκη να κατείχε δύο κινητά τηλέφωνα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά του χορήγησε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια.

Τότε δεν είχε αντιδράσει η πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This