Δευτέρα 21/6/2021

Α. Γεωργιάδης: «Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου»

Δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Για να δούμε από πόσα κύματα θα περάσει κι αυτή η απόφαση, αν έρθει… Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα που έχουμε για την επιδημία, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οριζόντιο μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με κανόνες. Με το click away θα λειτουργούν ούτως ή άλλως», επεσήμανε, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Για τον τζίρο των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ