Α. Γεωργιάδης: «Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου»

Δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Must Read

Για να δούμε από πόσα κύματα θα περάσει κι αυτή η απόφαση, αν έρθει… Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα που έχουμε για την επιδημία, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οριζόντιο μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με κανόνες. Με το click away θα λειτουργούν ούτως ή άλλως», επεσήμανε, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Για τον τζίρο των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This