Κυριακή 13/6/2021

Ελληνίδα γιατρός που παρουσίασε αλλεργική αντίδραση μετά το εμβόλιο: «Δεν είχα ιστορικό»

Καθησυχαστική η 32χρονη μετά την αλλεργική αντίδραση

H πρώτη περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης στην Ελλάδα, στην οποία αναφέρθηκε και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Δευτέρας, αφορά μια ειδικευόμενη γιατρό.

Η 32χρονη ειδικευόμενη ογκολόγος εργάζεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ήταν από τους πρώτους υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν στη χώρα μας. Η γιατρός παρουσίασε ταχυκαρδία αμέσως μετά τον εμβολιασμό και άμεσα της χορηγήθηκε αντιισταμινική θεραπεία.

Μιλώντας στο live news η 32χρονη ειδικευόμενη ογκολόγος παραδέχτηκε ότι δεν είχε δεν είχε ιστορικό αλλεργιών και δεν αισθάνθηκε φοβισμένη: «Δεν είχα και ιστορικό αλλεργιών οπότε δεν ήμουν φοβισμένη. Ούτε και είμαι, ούτε φοβήθηκα. Ήταν κάτι συμπτώματα που ήταν αλλεργικής φύσεως. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν είναι πέραν του ότι ήταν μια μέτρια αλλεργική αντίδραση» τόνισε.

«Έτυχε να είναι σε μένα»

Η 32χρονη δεν ανησυχησε καθολου όπως αναφέρει ενώ πρόσθεσε ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις παρουσιάζονται σε πολλά φάρμακα: «Δεν είναι κάτι ανησυχητικό καθόλου. Υπάρχουν τέτοιες αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλά άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Εντάξει έτυχε να είναι σε μένα» ανέφερε.

Η ειδικευόμενη γιατρός πρόσθεσε ότι αισθάνεται κουρασμένη λόγω της θεραπείας με τα αντιισταμινικά: «Είμαι καταβεβλημένη και κουρασμένη είμαι γιατί έχω πάρει αντιισταμινικά. Αυτά φέρνουν υπνηλία, δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο. Μετά την εκδήλωση της αλλεργικής αντίδρασης, η νεαρή υγειονομικός πέρασε τη νύχτα για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ