Βάνα Παπαευαγγέλου: Να μην μας παρασύρει η χαρά για την νέα χρονιά και ότι έχουμε μπροστά μας!

Ενα χρόνο μετά την Ουχάν οι επιστήμονες ενημερώνουν τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας

Must Read

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργό Νίκος Χαρδαλιάς έκαναν την τελευταία ενημέρωση για το 2020, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι αυτή ήταν η τελευταία ενημέρωση του 2020.

Επίσης τόνισε ότι «πιο ευάλωτοι είναι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών. Το β’ πανδημικό κύμα μας έμαθε ότι ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα και πολύ εύκολα αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία» και σημέιωσε ότι «η συλλογική ανοσία δεν θα επιτευχθεί σύντομα και έχουμε πάνω από 8.500 ενεργά κρούσματα στην επικράτεια και αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες μόλυνσης μας».

Τέλος είπε ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη χαρά για τη χρονιά που φεύγει και για λίγες ώρες διασκέδασης να χάσουμε ότι χτίσαμε μέχρι σήμερα».

Έντονη επιδημιολογική κινητικότητα

Ο κύριος Χαρδαλιάς εστίασε στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά στη Μάνδρα τόνισε ότι αίρονται τα πρόσθετα μέτρα. 

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι παρατηρείται έντονη επιδημιολογική κινητικότητα σε πολλές περιοχές τις τελευταίες ώρες με τις περισσότερες να βρίσκονται στην Αττική όπως ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα το Περιστέρι αλλά και η Κοζάνη.

«Εστιάζουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική Έβδο, Πιερία και Θεσπιές. Η εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε η παράταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έως και τις 6 Ιανουαρίου. Επίσης αποφασίστηκε η επέκταση των επιπλέον μέτρων στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαία και Βοΐου έως τις 6 Ιανουαρίου» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στις ΜΕΘ

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι παγκοσμίως «13.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από τον κορωνοϊό» ενώ τόνισε ότι «στην Ελλάδα η πίεση στο σύστημα υγείας παρουσιάζει σταδιακή υποχώρηση», σημείωσε όμως ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη στις εντατικές.

«Το σύστημα υγείας αποσυμφορείται με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από αυτούς που συμπιέστηκε! Δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη».

Τέλος για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς είπε: «Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά να είναι η ίδια που συναντήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Στις ευπαθείς ομάδες πάμε με μάσκα και διατηρούμε την κοινωνική φούσκα», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This