Τρίτη 15/6/2021

Διεθνής διασυρμός από το σόου των πολιτικών μπροστά στις κάμερες με το εμβόλιο

Μπανανία

Άρθρο του Politico διασύρει την Ελλάδα λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να προηγηθούν οι πολιτικοί των υγειονομικών ως προς τον εμβολιασμό και μάλιστα να καμαρώνουν μπροστά στις κάμερες!

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα δημοσιεύματα στην Γερμανία χαρακτήριζαν «ελεεινή προπαγάνδα» τον εμβολιασμό πολιτικών μπροστά στις κάμερες και επικροτούσαν την απόφαση της Μέρκελ να περιμένει την σειρά της προκειμένου να εμβολιαστεί. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στη Γαλλία. Στην Ελλάδα όμως συνέβη το άκρως αντίθετο με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα μας να εκτίθεται διεθνώς, λες και μιλάμε για κάποια μοναρχία τύπου μπανανίας.

Το άρθρο του Politico που διατηρεί την Ελλάδα

Επιγραμματικά το άρθρο του κορυφαίου διεθνούς μέσου:

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αντιδράσεις από γιατρούς και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού δεκάδες ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν πριν από τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Το κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμού, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι «το προσωπικό που είναι κρίσιμο για τις κυβερνητικές λειτουργίες» θα συμπεριληφθεί στην ομάδα προτεραιότητας για τη λήψη του εμβολίου, μαζί με γιατρούς, νοσοκόμες και εκείνους που ζουν σε γηροκομεία. Η κυβέρνηση δημοσίευσε έναν αρχικό κατάλογο 45 αξιωματούχων που θα συμπεριληφθούν σε αυτήν την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών, των γενικών γραμματέων, των αρχηγών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και διοικητών νοσοκομείων.

Όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι είναι μεταξύ των 471 ατόμων που έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech από την Κυριακή όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, και πολλοί από τους οποίους είναι σχετικά νέοι, στα 50 τους. Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι ο κατάλογος θα περιλαμβάνει τελικά 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα πάρουν την δόση του εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Αυτή η αποκάλυψη προκάλεσε οργή και κριτική από γιατρούς και πολιτικούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Δρ. Παναγιώτης Παπανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Ιατρών Ελλάδας, επέκρινε πώς στο νοσοκομείο Σωτηρία – το οποίο είπε ότι έπρεπε να είναι το εμβληματικό νοσοκομείο της χώρας για την καταπολέμηση του κοροναϊού – αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για δεκάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

“Ίδιος αριθμός υπουργών εμβολιάστηκαν στη θέση τους. Ντροπή”, έγραψε ο Παπανικολάου στο Twitter.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγραψε στο Facebook πώς «οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς παρατάχτηκαν για μια selfie με το εμβόλιο, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια ακόμη και για υγειονομικούς της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για την σειρά τους.

«Δεν μου αρέσει να βλέπω τους νέους να εμβολιάζονται ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά βρίσκονται σε κυβερνητικές ή επιστημονικές θέσεις», είπε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής πολιτικής υγείας στο London School of Economics, ο οποίος διορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς συνομιλίες για την αντιμετώπιση της Πανδημλιας. «Πρέπει να δώσουμε τα εμβόλια σε ευάλωτες ομάδες, οι οποίες είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν εάν αρρωστήσουν».

Η Ελλάδα έλαβε περίπου 9.750 εμβόλια το Σάββατο και το πρόγραμμα άρχισε την Κυριακή με τον εμβολιασμό μιας νοσοκόμας, ενός ηλικιωμένου, της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής μόνο ένα άτομο έχει αναπτύξει μια μικρή αλλεργική αντίδραση, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όλοι οι αρχηγοί του κόμματος της αντιπολίτευσης είτε έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εμβόλιο σε μια προσπάθεια να δείξουν την υποστήριξή τους σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τον εμβολιασμό. Μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος, αρχηγός του μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης Ελληνική Λύση, αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι δεν θέλει να γίνει «ινδικό χοιρίδιο».

Μια δεύτερη παρτίδα 83.850 δόσεων του εμβολίου  έφτασε στην Αθήνα την Τρίτη το πρωί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ