Τετάρτη 28/7/2021

Πως θα γίνονται οι καταγγελίες για την ασφάλεια βιομηχανικών προϊόντων που διατίθενται στην αγορά

Με τέσσερις τρόπους

Τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης καταγγελιών βιομηχανικών προϊόντων και εγκαταστάσεων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ) ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός είναι η θέσπιση -βάσει κινδύνου- ενός αντικειμενικού και αμερόληπτου πλαισίου αξιολόγησης και διαχείρισης των αναφορών/καταγγελιών που υποβάλλονται στη ΓΓΒ και οι οποίες αφορούν την ασφάλεια και τη συμμόρφωση των βιομηχανικών προϊόντων και των εγκαταστάσεων που διατίθενται στην αγορά ή/και τίθενται σε χρήση/λειτουργία, αρμοδιότητας της ΓΓΒ, και η διασφάλιση της αξιοποίησης των αναφορών/καταγγελιών ως πηγή πληροφοριών για τη βελτίωση της στόχευσης των κινδύνων και του σχεδιασμού των ελέγχων.

Αναφορές και καταγγελίες για την ασφάλεια και τη συμμόρφωση των βιομηχανικών προϊόντων μπορούν να υποβάλλονται στη ΓΓΒ από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσια υπηρεσία με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας (ηλεκτρονικά, εγγράφως, τηλεφωνικώς κ.λπ.).

Ειδικότερα:

  • Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (ΑΚ-01) που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.ggb.gr και αποστολή της μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
  • Τηλεφωνικά στην αρμόδια διεύθυνση ή στο τμήμα (υπάρχει διαθέσιμος τηλεφωνικός κατάλογος στην ιστοσελίδα της ΓΓΒ), με ταυτόχρονη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (ΑΚ-01) καταγραφής από τον αρμόδιο υπάλληλο.
  • Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων/Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας/Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας & Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, πλ. Κάνιγγος, Τ.Κ. 102 00, Αθήνα.
  • Με αυτοπρόσωπη παρουσία ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στο Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στην πλ. Κάνιγγος, με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που υπάρχει διαθέσιμη στο Πρωτόκολλο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ