Άνοιγμα των σχολείων προς το τέλος Ιανουαρίου και 3ο κύμα κορωνοϊού τον Φεβρουάριο

«Άμεσα η Αττική δεν κινδυνεύει να πάει στο κόκκινο»

Must Read

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για άνοιγμα των σχολείων προς το τέλος Ιανουαρίου, την ώρα που ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μιλά για το 3ο κύμα κορωνοϊού που αναμένεται τον Φεβρουάριο.

«Άμεσα η Αττική δεν κινδυνεύει να πάει στο κόκκινο, αλλά προς το τέλος του Γενάρη που θα ανοίξουν τα σχολεία υπάρχει αρνητική δυναμική στην Αττική, ενώ πρέπει να προσέξουμε και τα Φώτα. Τα Χριστούγεννα και την επομένη είχαμε διπλασιασμό των ενεργών επαφών, είχαμε μια μείωση της εφαρμογής των μέτρων κατά τουλάχιστον 20% από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, πρέπει να το προσέξουμε. Με βάση τα παραπάνω, αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων, όχι δραματική, αλλά αναμένουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Όσο για το 3ο κύμα του κορωνοϊού; Προέβλεψε ότι θα έρθει τέλος Φεβρουαρίου. «Εξαρτάται από το πώς θα κάνουμε το άνοιγμα όχι το πότε».

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου έστειλε μήνυμα στον υπουργό Υγείας για το 3ο κύμα: «Να προσέξει το 3ο κύμα με όλη τη σημασίας της λέξης. Ο αριθμός των διασωληνωμένων και η πληρότητα των ΜΕΘ είναι παράμετρος που μας ανησυχεί όλους. Αν έρθει το 3ο κύμα πριν λήξει το 2ο θα μιλάμε για τεραστία καταστροφή. Εάν δεν αποφορτιστεί το ΕΣΥ και δεν πέσει το ιικο φορτίο για τη μερική άρση της αγοράς, δεν υπάρχει περιθώριο να παίξουμε με ανθρωπινές ζωές, θα έχουμε μεγάλες απώλειες. Προσοχή στο 3ο κύμα που όλοι το περιμένουμε το Φλεβάρη».

Μ. Γκάγκα: «Να ανοίξουν τα δημοτικά»

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, εξηγώντας ότι τα παιδιά ούτε μεταδίδουν τη νόσο ούτε κολλάνε, αλλά πρέπει να έχουν καλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This