Μ. Παγώνη: «Δεν είναι απαγόρευση αυτό, ο κόσμος είναι έξω… Δεν αποκλείεται σκληρό lockdown»

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων δε μπορεί να πέσει όταν μέσα στις μονάδες πρέπει να μείνουν πάνω από 15 μέρες»

Must Read

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά φάνηκε απογοητευμένη από την εικόνα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω», ενώ δε δίστασε να πει ότι «δεν αποκλείεται σκληρό lockdown».

Και εξήγησε: «Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε. Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα».

Για να συνεχίσει: «Ο αριθμός των διασωληνωμένων δε μπορεί να πέσει όταν μέσα στις μονάδες πρέπει να μείνουν πάνω από 15 μέρες. Επίσης, αν αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα θα είναι δύσκολα. Σε πολλές περιοχές έχουμε ακόμα πολύ αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι  ασυμπτωματικός».

Για το άνοιγμα των σχολείων και την αγορά, η κ.Παγώνη σχολίασε: «Τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα. «Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία. Τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων. Click away και λοιπές δραστηριότητες, πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι. Ας ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This