Τετάρτη 28/7/2021

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φανεί αν θα συνεχιστεί η καραντίνα

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί αν δεν υπάρξουν δεδομένα

Τις ανησυχίες του για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού μετέφερε ο καθηγητής της Πολιτικής Υγείας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου LSE Ηλίας Μόσιαλος, προαναγγέλλοντας ότι σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε αν ήταν αποτελεσματικό το lockdown.

«Σε περίπου δέκα μέρες από τώρα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού μπορούμε να βρισκόμαστε, δηλαδή αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει μικρή άρση της αυστηροποίησης των μέτρων ή όχι», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δείξει αν θα συνεχιστεί η καραντίνα.

«Αν τα μέτρα τηρηθούν με αυστηρό τρόπο, θα αρχίσει να φαίνεται μια μεγαλύτερη κάμψη πλέον. Αν αυτό δεν φαίνεται, τότε θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός» προειδοποίησε. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η κατάσταση στη χώρα με τον κορωνοϊό είναι «δυναμική», όπως και σε άλλες χώρες που έχουν εφαρμόσει πιο αυστηρά μέτρα, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί αν δεν υπάρξουν δεδομένα.

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι θα ήθελε να μην υπάρξουν περισσότερα κρούσματα με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο, όπως είπε, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, φαίνεται ότι προκαλεί μεγαλύτερη διασπορά. Διευκρίνισε, πάντως, ότι το νέο στέλεχος δεν προκαλεί βαρύτερες περιπτώσεις, ωστόσο ενδέχεται να γίνονται περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, λόγω της μεγαλύτερης διασποράς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ