Πέμπτη 29/7/2021

Προειδοποιεί ο Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα τον Φεβρουάριο» (video)

Εφιαλτική πρόβλεψη για το άνοιγμα των σχολείων

Μετά τις προβλέψεις του για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων πριν από δύο μήνες, ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε νέες ανησυχίες για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία.

Μετά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και την απόφαση που δεν ήταν ομόφωνη για για άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στις επιβαρυμένες περιοχές, ο  κ. Σαρήγιαννης μίλησε ιδιαίτερα προβληματισμένος στο OPEN.

Ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης προβλέπει ότι θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ θα δεχτεί νέα ασφυξία. Ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων στις 25 Ιανουαρίου: «Από την πλευρά το υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές», τόνισε.

Λιανεμπόριο και click away

Επιπλέον, αναφορικά με το λιανεμπόριο και το click away, ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο για δύο σενάρια, είτε λειτουργία με μέθοδο «ακορντεόν» προκειμένου να μην πιεστούν περαιτέρω τα νοσοκομεία ή γενικότερη υπομονή μέχρι να αποδειχθεί ότι το επιδημιολογικό φορτίο επιτρέπει την επαναλειτουργία τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ